Plave zastave na porečkim plažama

Lokalno
30.06.2021 08:28
D. Požarić
1
1
Na gradskoj plaži u Špadićima jučer je i službeno podignuta jedna od 53 Plave zastave, koje vijore na 53 plaže u Hrvatskoj. Čak ih je 10 u Poreču.
Radi se o plažama „Gradsko kupalište“, koje iduće godine obilježava punih 20 godina statusa Plave zastave, te gradske plaže „Špadići“ i „Špadići-Materada“, kao i plažama koncesionara Plave Lagune -naturističkog centra „Ulika“ , hotela „Laguna Materada“, hotelskog naselja „Bellevue“, hotela „Laguna Galijot“, hotela „Laguna Parentium“ hotela Molindrio i plaži hotela „Lotosi“, javljaju iz gradske Plaže kojima je dodijeljena Plava zastava nude kvalitetne usluge, imaju čistu obalu te su uredne i primjereno opremljene. Ovaj simbol dodjeljuje se isključivo plažama koje udovoljavaju zahtjevima koji se postavljaju prema određenim kriterijima, no ono što im je zajedničko je to da u svakom trenutku vode brigu o kakvoći mora i obale, edukaciji te informiraju javnost o očuvanju okoliša. Status se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti.
- Plave zastave krase porečke plaže već duži niz godina kao potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, ali i prisutnosti spasilačke službe te drugih sadržaja ključnih za sigurnost i uređenost., rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić na podizanju Plave zastave, na kojem su mu se pridružili i gradski pročelnici Damir Hrvatin i Marino Poprat, kao i direktor TZ Poreč Nenad Velenik, te članovi Mjesnog odbora Veli Maj Michela Bravar Kovačić i Vili Čuš. Prisutni su bili i predstavnici spasilačke službe, kojima je gradonačelnik poželio mirno ljeto sa što manje intervencija.
Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 45 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva, stoji u priopćenju Gradske uprave Poreča. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti