Pisma čitatelja: semafor kod Bolnice ne zadovoljava, ali je za stanovnike naselja trenutno najbolje rješenje

Lokalno
27.08.2015 20:18
D. Požarić
"Semafor kod Bolnice ne zadovoljava, ali je za stanovnike naselja trenutno najbolje rješenje"
"Semafor kod Bolnice ne zadovoljava, ali je za stanovnike naselja trenutno najbolje rješenje"
Još nam se jedan čitatelj, ovoga puta stanovnik naselja Bolnica, javio na temu semafora kod Bolnice ( originalni članak , reagiranja čitatelja 1 i 2 ). I njegovo pismo objavljujemo, a svatko tko to želi, komentirati može na našoj Facebok stranici .
Zovem se Luiđino Stelko i stanujem u naselju Bolnica od 1982. godine, kad na raskrižju još nije bilo semafora. Onda su ih ugradili, nakon čega su privremeno zamijenjeni provizornim desnim skretačima, da bi nedavno opet, na sreću, bili vraćeni.
Moram priznati da niti ja nisam potpuno zadovoljan postojećim stanjem, ali tako je kako je, a za stanovnike naselja ovo je trenutno najbolje rješenje.
Većina domicilnog stanovništva tim raskrižjem prolazi nijednom ili jednom, dvaput dnevno, uglavnom radnim danom, dok ga mi koristimo za svaki odlazak u grad, više puta dnevno, uključujući subote, nedjelje i praznike. Osim toga, činjenica je da nam sve veći broj turista dolazi vlastitim vozilima, stvarajući dodatnu gužvu i zastoje u prometu, bez obzira na sve dosad učinjeno u smislu poboljšanja protočnosti prometa, pa vjerujem da gužve niti ubuduće nećemo moći izbjeći.
No, da se vratim na temu semafora: obzirom na to da svakodnevno više puta koristim raskrižje, tvrdim da semafor u sadašnjem režimu rada u kritičnim danima (smjene gostiju, loše vremenske prilike) nije uzrok zastoju prometa, jer kolone obično nastaju već kod Zelene lagune, preko Brula i rotora kod Cantine pa sve do rotora Špadići. Zbog toga vrlo često, zelenom svjetlu na semaforu usprkos, nismo u mogućnosti prijeći cestu.
Obzirom na činjenicu da naselje ima puno mještana koji vozilom svakodnevno idu na posao, voze djecu u školu ili vrtiće itd., nije potrebno objašnjavati koliki bi gubitak vremena i novaca za sve nas značio prelazak na desno skretanje i vozikanje do udaljenih rotora, naročito zimi kad je raskrižje poluprazno.
Obzirom da takvih, kritičnih dana ima najviše sedam do deset godišnje, malo tolerancije i strpljenja ne bi bilo naodmet, naročito zato što će, po izjavi jednog od čelnika Hrvatskih cesta Ede Kosa, puni profil zaobilaznice preuzeti više od 50% prometa koji prolazi cestom D75.
Živimo u demokraciji i svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, ali nametanje rješenja u ime nečega ili nekoga ne može biti prihvatljivo. Mislim da većina žitelja naselja Bolnica, a nadam se i korisnika Doma za starije i nemoćne, dijeli moje mišljenje, kaže naš čitatelj uz zaključak-preporuku žiteljima naselja Kukci koji rade u Cantini ili negdje u okolici: -Iskoristite mogućnost izbora odnosno put od rotora Vranići do onoga u Varvarima, pa prema Parensu. Tako ćete izbjeći semafor i doprinijeti smanjenju gužvi.
(dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti