Pilomat stupići pretvoreni u kante za smeće, kanti nigdje

Lokalno
07.08.2015 18:10
D. Požarić
Pilomat stupić u Peškeri
Pilomat stupić u Peškeri
Pilomat stupići na ulazu u najstroži centar grada već neko vrijeme imaju dodatnu funkciju – pretvoreni su u pepeljare i koševe za smeće. Opušci, kore limuna, korneti i rastopljeni sladoled nisu nikakvo čudo proteklih dana, naročito večeri, u što smo se i sami uvjerili.
I dok neki psuju nekulturne turiste, mi smo se upitali postoji li možda kakav razlog za takvo njihovo ponašanje. I otkrili ga brzo, jer je očigledan: koševi za smeće na potezu od Trga slobode prema ulicama Nikole Tesle, Decumanusu, Zagrebačkoj, Kandlerovoj i Bože Milanovića mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Čak i ako na njoj nemate svih pet prstiju!
Prekoputa trgovine Bipa kod škalina koji vode na trg vidjeli smo jednu, a druga je kod ljekarne na Trgu slobode. Treća je kod poslovnice Pošte i to je sve od gradske infrastrukturne opreme tog tipa.
U Bože Milanovića pronaći ćete samo jednu koju je instalirala OTP banka, ali ni to nije pravi koš za smeće, nego služi za bacanje potvrda iz bankomata.
Krenete li od Kandlerove prema Narodnom trgu, također ćete pronaći samo jedan koš za smeće. I njega je postavila banka, ovoga puta IKB (u njemu smo pronašli kartonsku ambalažu za pizzu). Zbog toga nije čudno što prolaznici opuške, ostatke sladoleda i razne druge papiriće guraju u otvore u zidu, u rupe za odvod oborinske vode itd.
Na Trgu slobode jedan je mini koš u vlasništvu Zagrebačke banke (za papiriće, ne klasičan otpad) a jedan stari, nahereni koš stoji pored Male galerije.
Dozvolite nam da smo neki koš propustili vidjeti, a razlog takve greške je jednostavan: od silnih reklamnih tabli, jelovnika, na ulicu isturene trgovačke robe i drugih džidža možda se jednostavno ne vide. Naročito u Ulici Bože Milanovića.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti