Peto izdanje Festivala Veli Jože u Motovun privuklo zaljubljenike fantazije i čudesnih divova

Kultura
29.05.2018 07:00
D. Požarić
1
1
3D mapping na motovunskom zvoniku i ove je godine bila jedna od najupečatljivijih atrakcija Festivala Veli Jože. Na brojnim lokacijama posjetitelji su još mogli uživati u zanimljivim predavanjima, srednjovjekovnim prikazima i legendama te šetnju Motovunom doživjeti u čudesnom svijetu fantazija.
Peto izdanje Festivala posvećenog dobroćudnom istarskom divu nastavilo je svoju priču. Dvodnevni program ponudio je raznolike sadržaje, a kroz mnoštvo atrakcija i animacija svatko je emociju Festivala mogao osjetiti na svoj, jedinstveni način. I dok je motovunske zidine čuvao Veli Jože, a vitezovi ponosno pokazivali moć svjetla i mača, brijegom su šetale i vile.
Sa zanimanjem se pratio i „sand art“, odnosno crtanje na pijesku, a ovogodišnja glazbena novost bio je koncert Dino Dvornik Tribute banda. Ideja organizatora je manifestaciju pretvoriti u Festival svjetskih divova.
Motovun već polako i širi svoje „štorije i legende“ o divovima i to kroz međunarodnu suradnju.
U svakom slučaju, u svojoj petoj godini održavanja Festival Veli Jože ponudio je mnoštvo osmijeha, probudio dječju maštu, omogućio upoznavanje s tradicijom, kulturnom baštinom i sve to uz pregršt osebujnih programa koji su cijeli Motovun pretvorili u fantastičnu pozornicu. Za kraj je trebalo samo poželjeti, onu najveću, divovsku želju i pustiti je da odleti s vrha motovuskih zidina, u svijet…
Više u prilogu TV Istre.
[videoembed2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti