Peti likovni Ex tempore u Funtani od 3. do 11. srpnja

Lokalno
29.06.2015 16:36
D. Požarić
1
1
U Funtani će se od 3. do 11. srpnja ove godine u organizaciji tamošnje Turističke zajednice po peti put dogoditi likovno - umjetnička manifestacija Ex tempore. Iz TZ pozivaju da potražite priče o povijesti i sadašnjosti Funtane te njenim kulturno-povijesnim spomenicima i to pretočite u likovni rad ili u nezaboravni posjet trećem Ex tempore likovnom susretu u Funtani.
Pečatiranje podloga i prijave na rasporedu su od 3. do 10. srpnja od 8 do 20 sati u Turističkoj zajednici Funtana, Bernarda Borisia 2. Za umjetnike s područja Rijeke i okolice pečatiranje će se odvijati u trgovini slikarskog materijala Paleta Art u Rijeci, a moguće je i u Turističkoj zajednici Buja.
Postavljanje likovnih radova predviđeno je za 11. srpnja do 18 sati na Trgu Sv. Bernarda ispred i oko crkve - imate čitavih 8 dana za stvaranje. Teme su razne, a organizator predlaže da to budu Funtana, more, istarski krajolik, akvarel - izvori vode ili slobodna tema.
Prva nagrada je samostalna izložba u galeriji Zgor murve (katalog, predgovor, cattering) i novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna; druga nagrada – novčana u iznosu od 4.000,00 kn, a treća – novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna. Za posebnu kategoriju – Najbolji dječji radovi, predviđene su ulaznice za vodeni park Aquacolors, Dino park Funtana i slatki darovi sponzora.
Žiri čine Marino Baldini (povjesničar umjetnosti), Marina Pacenti (profesorica likovnih umjetnosti) i Ana Milohanović Čehić (direktorica TZ-a). Proglašenje pobjednika bit će u subotu, 11. srpnja u 20 sati,a od 18 sati će svoj glazbeni program izvoditi Acoustic Trio God Name.
Više informacija na web stranici TZ Funtane .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti