Peršurić: Nastavljamo realizaciju projekata u najvećem porečkom mjesnom odboru

Lokalno
07.03.2021 11:30
D. Požarić
Asfaltiran spoj Cancini - Stranići
Asfaltiran spoj Cancini - Stranići
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Roland Kosinožić i pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat obišli su ovog tjedna gradilišta na području Nove Vasi.
Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo skorašnjim asfaltiranjem prometnice Kosinožići-Vežnaveri i obnovom prometnice Nova Vas-Kosinožići, koje su se nadovezale na proteklih godina dovršene projekte obnove cesta Kukci-Stranići i St. Portun-Antonci-Kosinožići.
Investicije su realizirane u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, nakon dovršetka obnove vodovodne mreže i izgradnje kanalizacijskog kolektora.
Izgrađen je nogostup od središta Nove Vasi prema mjesnom groblju, asfaltirana spojna cesta Stranići – Cancini, Vežnaveri su dobili novu autobusnu stanicu i prateću infrastrukturu, proširene su prometnice po cijelome mjesnom odboru, a mreža javne rasvjete modernizirana je i proširena, stoji u priopćenju iz Grada Poreča.
U suradnji s braniteljskim udrugama realiziran je i spomenik braniteljima Poreštine u Novoj Vasi.
- Riješili smo neke od kritičnih prometnih točaka, a sada idemo dalje s realizacijom nogostupa na relaciji Nova Vas-Kukci, kao i u smjeru prema Brčićima. Mjesni odbor Nova Vas jedan je od naših najvećih. Upravo zato, u narednom razdoblju tu planiramo projektiranje nove škole.
Nakon izgradnje kolektora, glavni je prioritet dovesti kanalizacijsku mrežu u ona mjesta koja nisu obuhvaćena EU Projektom Poreč. Realizacijom toga ćemo s trenutne pokrivenosti veće od 90% približiti stopostotnoj, što je daleko više od državnog prosjeka, rekao je Peršurić. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti