Perković, Cernogoraz, braća Sinković, vaterpolisti i kuglačice najbolji

Sport
22.12.2015 07:44
D. Požarić
Ženska kuglačka reprezentacija Hrvatske je krajem svibnja 2015. osvojila zlato na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Speichersdorfu
Ženska kuglačka reprezentacija Hrvatske je krajem svibnja 2015. osvojila zlato na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Speichersdorfu
Hrvatski olimpijski odbor u zagrebačkom hotelu Westin sinoć je na svečanosti pod nazivom Veliki dan hrvatskog sporta odabrao najbolje sportaše u 2015. godini. Najuspješnija hrvatska sportašica je Sandra Perković, srebrna s natjecanja bacačica diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu i prvoplasirana u ukupnom poretku Dijamantne lige.
Najuspješniji sportaš je Giovanni Cernogoraz, pobjednik završnice Svjetskog kupa na Cipru.
Najbolja momčad je hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu i drugo mjesto u Svjetskoj ligi. Nagrađeni vaterpolisti su: Josip Pavić, Marko Bijač, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Petar Muslim, Fran Paškvalin, Antonio Petković, Luka Lončar, Luka Bukić, Damir Burić i Andro Bušlje.
U kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada pobjednici su braća Valent i Martin Sinković, svjetski prvaci u dvojcu na pariće iz Aigebelettea te prvoplasirani u ukupnom poretku Svjetskoga kupa.
Za najuspješniju žensku ekipu proglašena je hrvatska kuglačka reprezentacija. Ana Bacan, Milana Pavlic, Ines Hasić, Ana Jambrović, Nataša Ravnić-Gašparini, Ines Maričić, Marija Zver, Ljiljana Peroš, Snježana Kramar i Katarina Zajec osvojile su zlato na Svjetskom prvenstvu u Speichersdorfu.
U kategoriji najuspješnijeg hrvatskog trenera nagradu dijele Nikola Bralić, trener braće Sinković te Edis Elkasević, trener Sandre Perković.
Dobitnici nagrade "Matija Ljubek" za životno djelo su Erna Hawelka Rađenović, Romano Bajlo, Ivan Kralj, Ante Nakić i nogometna škola GNK Dinama.
Nagradu za fair-play dobio je badmintonaš Zvonimir Đurkinjak. On je tu nagradu dobio zbog fair-play geste od 26. rujna u Brnom za vrijeme finala Međunarodnog prvenstva Češke protiv Nijemca Marca Zwieblera. U trenutku kad je počeo sustizati prednost suparnika, sudac je pogriješio u korist hrvatskog reprezentativca, a on je nakon toga namjerno promašio servis i vratio bod protivniku. Đurkinjak je izgubio taj gem, time i meč, ali ovaj čin registrirala je i pohvalila Europska badmintonska konfederacija.
Nagradu za najboljeg promicatelja Hrvatske u svijetu dobila je hrvatska muška nogometna reprezentacija, a nagradu je primio predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Posebno priznanje HOO-a dobile su Sportke novosti, jedini hrvatski dnevni sportski list koji u kontinuitetu već 70 godina bilježi sva relevantna događanja u svjetskom i domaćem sportu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti