Peđa Grbin u Poreču: SDP izlazi na izbore u gotovo svim jedinicama lokalne samouprave u Istri

Istra
13.02.2021 13:57
D. Požarić
Šef SDP-a Peđa Grbin u Poreču
Šef SDP-a Peđa Grbin u Poreču
SDP, najveća oporbena stranka u zemlji, u svibnju izlazi na lokalne izbore u gotovo svim gradovima i općinama u Istri, potvrdio je danas u Poreču predsjednik stranke Peđa Grbin
- U većini slučajeva će to biti i samostalno. No, svaka je sredina posebna i u nekima su moguće određene koalicije. Oprtalj, Savičenta i Ližnjan su primjeri takvih organizacija, a sve s obzirom na korist građana koji žive na tim područjima, rekao je Grbin na konferenciji za novinare na kojoj je vrh stranke predstavio kandidata za gradonačelnika Poreča Vladimira Sladonju
Na konstataciju novinara da je SDP u Zagrebu ukinuo 14 organizacija, i pitanje kako je zadovoljan situacijom u istarskom SDP-u, Grbin je kazao kako je Zagrebu potreban bolji SDP, dok je funkcioniranjem istarske organizacije uvelike zadovoljan. 
-Nismo ukinuli niti jednu podružnicu u Zagrebu, niti gradsku organizaciju niti mjesnu, već smo zbog nezadovoljstva radom vodstava tih organizacija odlučili napraviti promjene za koje smo uvjereni da će građanima Zagreba predstaviti jedan bolji, aktivniji i uspješniji SDP. Mislim da nam bolji SDP u glavnom gradu Hrvatske svakako treba, rekao je Grbin.

Bassanese na čelu SDP-ovog stožera za lokalne izbore na razini cijele Hrvatske

Zadovoljan je funkcioniranjem istarskog krila SDP-a. “Vili Bassanese je ne samo odličan gradonačelnik, već i odličan predsjednik županijske organizacije. Povjerenje koje imam u Vilija možda najbolje vidite po tome što je on i voditelj izbornog stožera za lokalne izbore za SDP na razini cijele Hrvatske. Mi znamo prepoznati dobre ljude, ljude koji imaju rezultate i želim da Vili ono što je napravio u Umagu prenese na cijelu Hrvatsku, poručio je Grbin. 

Joško Klisović u najužem izboru kandidata za gradonačelnika Zagreba 

Stranačko vodstvo će u idućih nekoliko dana izvijestiti o tome koga će predložiti za kandidata za gradonačelnika Zagreba. 
-Prije nego što me pitate - da, Joško Klisović je u najužem izboru kandidata za gradonačelnika Zagreba. Radi se o čovjeku koji odražava upravo ono što želim da novi SDP bude, a to je stručnost, poštenje, znanje i iskustvo. Čovjek kakav treba Zagrebu, ali i profil kakav treba čitavoj Hrvatskoj, poručio je Grbin. (dp)
Ne razumijem zašto se otvaraju kockarnice, a restorani ne
Popuštanje epidemioloških mjera se, po Grbinovoj ocjeni, provodi bez kriterija. 
-Od listopada upozoravamo Vladu da moraju postojati određeni kriteriji, jer moramo znati na temelju čega se donosi odluka o popuštanju. To moraju biti određene brojčane vrijednosti. Ako ih nemamo, dolazimo do voluntarizma. Objasnite mi zbog čega se otvaraju kockarnice, a ne mogu restorani? Možda sam glup pa ne razumijem na temelju čega je Vlada donijela ovakvu odluku, komentirao je.
Smatra da za one koji su zatvoreni ili im je zbog korona krize drastično pao promet, treba osigurati kompenzaciju. 
-Da, ona košta, mora se platiti iz državnog proračuna i svi će građani ove zemlje kroz porezne prihode podmetnuti leđa da se ta kompenzacija napravi. Ako ćemo sada uništiti sve, zato jer ne možemo izdvojiti novac za kompenzaciju poduzetnicima, onda gospodarstva u Hrvatskoj sutra neće biti, zavladat će siromaštvo, koje je jedan od najvećih rizika za javno zdravstvo. To što Vlada radi je potpuna bezidejnost, mucanje, neznanje. I onda povrh svega vidimo da ljudi svoj položaj u Stožeru koriste da bi pomogli sebi ili bližnjima. To je potpuno neprihvatljivo, poručio je Grbin.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti