Pedesetak natjecatelja u prvom kolu Croatia Cupa u daljinskom jahanju

Sport
27.03.2023 11:48
Izvor: Grad Poreč
kb
Autor: Konjički klub Spirit Poreč
Konjički klub Spirit Poreč bio je domaćin prvog kola Croatia Cupa u daljinskom jahanju, koje je održano protekle subote na stazama Poreča i okolice. Na utrci je sudjelovalo petnaestak konjičkih klubova i pedesetak natjecatelja iz cijele Hrvatske, a utrka je bila podijeljena na staze od 21 km, 42 km i 60 km, te kategorije juniora i seniora.
Jahačima je izazov predstavljala dosta zahtjevna staza u porečkom zaleđu duljine preko 30 km, ali organizatori su dobrim pripremama i obilježavanjem staze sudionicima olakšali snalaženje i osigurali sigurno održavanje utrke. Natjecatelji su jahali od Varvari do Baderne, Gambetići, Bačve, Pršurići, Žikovići, nazad do Vežnaveri, Kosinožići i Varvari.
Na dodjeli pehara organizatorima se pridružio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.
Najbolji na stazi 60 km u kategoriji seniora bila je Ana Slijepčević (KK Husar) na konju Gidran-1-Shefika, a u kategoriji juniora Iris Baljak (KK Vinia) na konju Zulema di Gallura. Na stazi 42 km, u kategoriji seniora najbolji je bio Dorijan Mihelić (KK Spirit Poreč) na konju Calipso, a u kategoriji juniora Dorian Vlajnić (Konjička udruga Konji gizdavi) na konju Jantar. Na stazi 21 km, u zajedničkoj kategoriji seniora i juniora, prvi je bio Zoran Uravić (Konjički savez Istarske županije) na konju Gazal Ahat.
U ekipnoj konkurenciji, prvo mjesto osvojili su članovi KK Vinije iz Bjelovara, drugo mjesto KK Istre iz Manjadvorci, treće KK Husar iz Čazme, a KK Spirit Poreč osvojio je četvrto ekipno mjesto. To je za ovaj klub velik uspjeh, doznajemo od Dorijana Mihelića, organizatora i predsjednika KK Spirit Poreč. Kako dodaje, ovo je bilo prvo ovakvo natjecanje na području Poreča, a svojim su plasmanom on i kolegica iz kluba, juniorka Tia Mofardin, koja je stigla druga u utrci na 60 km, stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.
KK Spirit Poreč bit će domaćin prvog kola Županijske lige IŽ krajem svibnja, te se nadaju da će postići još bolje rezultate.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti