Pazin: Organizira se osposobljavanje za njegovatelje i njegovateljice

Istra Zdravlje
19.09.2023 09:05
kb
Ilustracija
Ilustracija
Autor: Pexels
U cilju poticanja osposobljavanja deficitarnih ljudskih resursa za potrebe Doma za starije osobe Pazin i Istarskih domova zdravlja, Ispostave Pazin, Grad Pazin poziva zainteresirane građane na uključivanje u verificirani program osposobljavanja za njegovatelje i njegovateljice.
Uvjeti koje kandidat mora ispunjavati za prijavu za osposobljavanje su:
  • završena osnovna škola, 
  • navršenih 18 godina života, te 
  • psihofizička sposobnost za obavljanje poslova njegovatelja.
U prijavi na Javni poziv kandidat treba navesti osobne podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona/mobitela, e-mail) te priložiti presliku završne svjedodžbe osnovne škole, presliku domovnice, rodnog lista ili Izvatka iz matice rođenih te uvjerenje obiteljskog liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja.
Verificirani program osposobljavanja provodi se u Pazinu i traje 500 nastavnih sati te uključuje:
  • teorijski dio nastave (njega bolesnika) u trajanju od 220 nastavnih sati izvodit će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1, 
  • praktični dio nastave u trajanju od 280 nastavnih sati koji će se izvoditi u Istarskim domovima zdravlja - Stacionaru Pazin, Jurja Dobrile 1,
  • polaganje ispita i podjela uvjerenja o završenom osposobljavanju.
Rok za dostavu prijave: prijava se sa potrebnom dokumentacijom može predati osobnom dostavom u Grad Pazin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin (prizemlje, hodnik lijevo, druga vrata lijevo) ili poslati preporučenom poštanskom pošiljkom, a mora biti zaprimljena u razdoblju od 18. rujna do 28. rujna.
Planirani početak osposobljavanja je u razdoblju od 4. listopada do 11. listopada s planiranim završetkom do 4. ožujka 2024. godine.
Po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva Uvjerenje o osposobljavanju za njegovatelja/icu koje se upisuje u elektronsku radnu knjižicu.
Sve troškove osposobljavanja financirat će Grad Pazin uz obvezno ispunjavanje uvjeta da se polaznik nakon stjecanja uvjerenja o završenom osposobljavanju mora prijaviti na natječaje za radno mjesto njegovatelja u Domu za starije osobe Pazin i u Istarskim domovina zdravlja, Ispostavi Pazin koji će biti raspisani po završetku osposobljavanja, a najkasnije u razdoblju od šest mjeseci nakon završetka osposobljavanja što će se podrobnije definirati Ugovorom prije početka programa osposobljavanja.
Za sve potrebne informacije molimo kontaktirati Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Pazina na e-mail društvene.djelatnosti@pazin.hr ili tel. 052 635 104.
 
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti