Patrola Zapadnim krakom Ipsilona neposredno pred otvorenje

Lokalno
03.05.2005 00:00
D. Požarić
1
1
1

Cijeli fotoalbum možete pogledati na linku ispod ovog članka a ovdje donosim samo prve impresije nakon dovršetka tog velikog posla.

2

Vjerujem da će se asfalt pokazati dobrim i tijekom obilnijih kiša jer dobro «drži» i porozan je, odnosno «ima drenažu». Odvodi oborinske vode su, kako smo prilikom izgradnje već pisali, na prvi pogled vrlo moćni i za očekivati je da neće biti problema.

Tokom vožnje prema sjeveru dobro sam osmotrio gdje eventualno ima prepreka u vidu nedovršenih radova ili radnika na cesti (ni jednih ni drugih nije bilo uopće) i na povratku odabrao nekoliko kilometara zavojite ceste nakon mosta Mirna prema Višnjanu pa ih odvezao brzinama između 150 i 200 km/h i moram priznati da je grip asfalta odličan a zavoji fino položeni i pod, rekao bih, pravim nagibom. Istina je da cesta «izaziva» na brzu vožnju no nadamo se da će policija raditi svoj posao (mjesta za kontrolu brzine ima napretek) i da težih nesreća neće biti (iako je realnost na istočnom kraku takva da, na žalost, gotovo sve nesreće radi prevelike brzine imaju fatalne posljedice).

Ograničenje je posvuda 100 km/h a na brojnim izlascima morate usporiti na 80 km/h. Izmjenjuju se duge ravnice i blagi zavoji pa je vožnja dopuštenom brzinom i više nego sigurna.

3
Na prvom izlasku nakon Lovreča, onom za Badernu, nailazimo na prvu nelogičnost (vidi sliku gore): na premalom su razmaku tabla za SOS proširenje i ona za izlazak «Baderna» pa se umornom vozaču može dogoditi da proširenje shvati kao početak silaska sa brze ceste te će ga, ako ne bude imao sreće i bolje reflekse, dočekati kup zemlje i kamenja, a tek nakon njega «pravi» silazak.

U blizini «Bačve» pa sve do Višnjana primijetio sam prilično gust promet, uglavnom automobila talijanskih registarskih oznaka. Pored odmorišta je tablama označena benzinska pumpa no, sudeći prema onome što se vidi na licu mjesta, tamo nikakve benzinske pumpe nema niti će je u dogledno vrijeme biti.

U blizini Višnjana nalazi se impresivna petlja a malo dalje je Markovac od buke zaštićen velikim zemljanim nasipom (kako će se osjećati Višnjanci – tek ćemo vidjeti).

Cesta dalje ide visoko iznad Kaštelira i Labinci te je prava šteta da radi prekrasnog pogleda na more tu negdje nije «izmišljeno» kakvo odmorište, možda i caffe bar jer bi fotoaparati sigurno škljocali.

4
5
Slijedi duga nizbrdica (iz pravca Novigrada 2 trake uzbrdo) i onda biser Ipsilona: vijadukt preko rijeke Mirne. I opet šteta što u blizini nema nikakvog panoramskog odmorišta jer je iz ove perspektive dolina rijeke prekrasna, naročito sad, u proljeće. Postoji, doduše, neko neuređeno proširenje pa možda ipak uskoro tu nešto «nikne».
6
Pogled sa mosta je jednako impresivan kao i pogled na njega odozdo, sa brda i odasvud. Snažni i veliki dilatacijski elementi svjedoče kako je proračunato veliko širenje čelično-betonske mrcine kad sunce zagrije.

Sa mosta idemo dalje prema silasku za Novigrad i Brtoniglu, pa onda Buje i Buzet (ovdje namjerno kratim jer ovo više nije naša Poreština, da ne kažem država) te na koncu Umag. Cesta zapravo završava na 12 km prije Umaga. Ako ne skrenete desno zabit ćete se u – zid. I tu ste na samo 32 km od Trsta i 22 km od Kopra (kako ono ide onaj vic? "beš državu koju prođeš u rezervi).

Resume: sve u svemu, kako rekoh, ugodna vožnjica. Može brzo ali uopće i ne mora jer su udaljenosti ovim smjerom drastično smanjene pa jurnjava nema smisla. Ni jedna benzinska pumpa, premalo ili nimalo panoramskih odmorišta (kao da projektant nije previše razmišljao o tome da je ovo ipak turistički kraj) onemogućavaju da se uživa u prekrasnom krajoliku, naročito o pogledu na more i dolinu Mirne. No, možda ja malo previše očekujem od te ceste.

Razočarani ćemo biti kad prorade naplatne kućice nad Mirnom: kad na sramotnih 28 kuna za tunel «Učka» dodamo tko zna koliko «mostarine», mnogi će poludjeti. S razlogom, rekao bih. Jer, naplaćuje se cesta rezervirana za promet motornih vozila koja ni na kojem svom dijelu nema obilježje autoceste ni poluautoceste. No, u svakom će slučaju poslužiti za prigodno izborno fotografiranje «zaslužnih».

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti