Parkiranje kod Općinskog suda - Građani 'Uslugi' ne vjeruju

Lokalno
20.08.2015 09:52
D. Požarić
Veliki broj automobila stranih registracija u Uslugi pravdaju vikendašima, stanarima starogradske jezgre i nautičarima
Veliki broj automobila stranih registracija u Uslugi pravdaju vikendašima, stanarima starogradske jezgre i nautičarima
150 kuna koliko Porečanke i Porečani godišnje izdvajaju za parkirnu kartu većini nije previše novaca. No, ona vam ne jamči i da ćete, ako je imate, uvijek negdje pronaći slobodno mjesto. Kad stigne ljeto i pojačaju se gužve, na parkiralištu kod Općinskog suda poraste i broj vozila stranih registarskih oznaka, što posebno ljuti vlasnike godišnjih pretplatničkih kartica jer im, kažu, mjesto protupropisno zauzimaju turisti.
Građani vjeruju kako na tom parkiralištu parkira veliki dio turista kojima kartice daruju iznajmljivači apartmana
Građani vjeruju kako na tom parkiralištu parkira veliki dio turista kojima kartice daruju iznajmljivači apartmana
Čitateljica koja nam se na tu temu posljednja javila kaže kako većina građana koji rade u centru grada svoja vozila nema gdje parkirati zbog velikog broja automobila stranih tablica čiji su vlasnici kartice dobili od iznajmljivača apartmana u kojima su odsjeli. -Mislim da je to jako bezobrazno prema nama koji plaćamo godišnju karticu za parking. "Usluga" vrlo jednostavno može provjeriti čijim su se karticama turisti koristili kad su parkirali, pa ih može kazniti da im više ne padne napamet posuđivati kartice. Zna se jako dobro da parkiranje treba platiti i zbog toga vas molim da u naše ime kontaktirate "Uslugu" da taj problem riješi, jer nema smisla da svakoga jutra kružimo i živciramo se zbog parkinga, kaže naša čitateljica.

Stranaca više nego domaćih

3
3
Nije nikakva novost da je parkiralište kod suda ljeti doista prepuno vozila stranih registarskih oznaka. U gradskom komunalnom poduzeću koje parkiralištima upravlja se od višegodišnjih optužbi građana za nesankcioniranje prekršitelja propisa brane time da na spomenutom parkiralištu smiju parkirati gosti marine, vikendaši i stanari starogradske jezgre. Tvrde kako su u više navrata kontrolirali ulazak na veliko gradsko parkiralište i ono kod Općinskog suda uz korištenje korisničkih kartica, što je rezultiralo sa dvadesetak  blokiranih kartica, dok su vlasnicima izrečene usmene opomene.
Parkiralište je označeno kao rezervirano za pretplatnike
Parkiralište je označeno kao rezervirano za pretplatnike
Nakon kraće šetnje po parkiralištu i uz takve argumente teško je ne zaključiti kako je porečka marina toliko puna stranih plovila da na parkiralištu više jednostavno nema mjesta za "domaće" automobile. Jer, kako su nam u Uslugi pojasnili, godišnja kartica vrijedi samo za jedno vozilo i može je dobiti samo korisnik sa prebivalištem u Poreču. Zbog toga je malo teško povjerovati da na parkiralištu kod suda danima stoje parkirana vozila vikendaša. Još je teže povjerovati da stanovnici starogradske jezgre voze automobile srpskih, austrijskih, njemačkih, nizozemskih, talijanskih i drugih tablica. Možda poneki, ali toliki – nikako.
Ako nautičara ima toliko da zauzimaju veliki dio pretplatničkog parkirališta, onda bi u Uslugi i Gradu možda trebali razmisliti o tome da im dodijele naplatni dio parkirališta uz benzinsku pumpu kraj Viala.
Snimka je arhivska, ali ovo mjesto rezervirano za motocikle i mopede u pravilu zauzimaju automobili
Snimka je arhivska, ali ovo mjesto rezervirano za motocikle i mopede u pravilu zauzimaju automobili
Vlasnike motocikala i pretplatnike na porečka gradska parkirališta posebno iritira činjenica da na spomenutom parkiralištu gotovo nikad nije moguće parkirati vozilo na dva kotača, jer su mjesta rezervirana za njih u pravilu zauzeta automobilima. Stoga ne bi bilo naodmet da nadležni pod pojmom "upravljanja parkiralištem" podrazumijevaju i uvođenje reda odnosno poštivanje propisa koje su sami donijeli.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti