Ovotjedna događanja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Lokalno
28.05.2018 20:45
kb
1
1

Glazbeno-scenska djelatnost

Petak, 1. lipnja u 20.00
otvorenje Susreta zborova Naš kanat je lip
Istarska sabornica
Tradicionalno, već 46. godinu zaredom, prvi vikend mjeseca lipnja donosi nam Susret zborova Naš kanat je lip. Kanat čuva i njeguje čakavsku riječ te skladanje na istarskoj ljestvici, zaštićenoj UNESCO-om kao osebujan, samosvojan i neprocjenjivo vrijedan element nematerijalne kulturne baštine našega područja. Manifestaciju će otvoriti prigodni govori te će, kao i svake godine dosad i na veliko zadovoljstvo brojnih građana i turista, Poreč uroniti u zvuk i ugođaj istarske zborske glazbe i podsjetiti nas na snagu, potrebu i značaj sustavnog čuvanja, ali i razvijanja tradicije istarske glazbe već više od četiri desetljeća.

Kino

Srijeda, 30. svibnja u 21.00
projekcija filma Crvena kornjača / The Red Turtle
u sklopu festivala moru aMORE
žanr: animirana fantazija
redatelj: Michael Dudok de Wit
uloge: Emmanuel Garijo, Tom Hudson, Baptiste Goy
trajanje: 80 minuta
Film, nominiran za Oscara i nagrađen na filmskom festivalu u Cannesu, bez dijaloga prati životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s pustog otoka pomoću improvizirane splavi, ali njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sastavljeno plovilo. Unatoč tome mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku, i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači. Ulaz je besplatan, a svoje mjesto možete rezervirati na našem internetskom sustavu rezervacija .

Likovna djelatnost

U Galeriji Zuccato otvorena je izložba Iza linije Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića
Trajanje izložbe: 24. svibnja – 24. lipnja
Radno vrijeme galerije svakim danom 10.00–13.00 i 17.00–22.00 osim nedjelje i praznika.
"Izložbom Iza linije predstavljeni su radovi (plakati, crteži, stripovi, ilustracije) tri po mnogočemu srodna, ali i vrlo različita autorska rukopisa i koncepcija Ivane Armanini, Igora Hofbauera i Mirona Milića. Umjetnici su se školovali, razvijali i predstavljali svoje radove prvenstveno u javnom prostoru grada Zagreba, da bi se potom njihovo djelovanje proširilo u javnost (urbanu i virtualnu) cijele Hrvatske i šire. Javnost je, u slučaju radova ovih umjetnika, dvostruko određena – Armanini, Hofbauer i Milić vrlo često stvaraju za javne, virtualne i urbane platforme, a veliki broj ovih radova (jednim dijelom i novopredstavljeni Milićevi crteži) čine plakati koji su povijesno i aktualno sredstvo javne komunikacije. Koristeći javnost, koja je mjesto oporbe i antagonizama (O. Marchart), u osobnim komentarima svakodnevice na plakatima Ivane Armanini, vizualno provokativnim plakatima za događanja Igora Hofbauera ili crteža i brojnih djela ostvarenih za javni prostor grada Mirona Milića, umjetnici provociraju javno mišljenje i izazivaju reakciju promatrača izvan galerijskih institucija. Cilj ovih djela jest zaokupiti pozornost promatrača u suvremenom diktatu vremena i pružiti intenzivno iskustvo. Plakat i crtež u takvim okolnostima moraju izazvati reakciju – bila ona smijeh, čuđenje ili užasavanje; vizualni kod mora biti jezgrovit, izvedbeno jasan, lišen svakog balasta, a vizualno-verbalni scenarij bliži svakodnevnom govoru bez visokoumjetničkog elitizma."
(iz predgovora, Patricija Počanić)

Obrazovna djelatnost

Ponedjeljak, 4. lipnja u 17.00
Digitalna garaža u Poreču!
Besplatna interaktivna radionica i savjetovanje iz digitalnog marketinga
Kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta Poreč
trajanje: 3 sata
Sve dodatne informacije možete pogledati na internetskoj stranici obrazovanje@poup.hr ili ih dobiti pozivom na broj telefona 052 887 216, a prijaviti se možete na https://garaza.algebra.hr/digitalna-garaza-porec/ .
O projektu
Digitalna garaža Googleova je inicijativa koju provodimo u partnerskoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Otvorenim učilištem Algebra. Cilj inicijative je omogućiti pristup besplatnoj edukaciji o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj internetskog poslovanja. Radionicama želimo digitalnim vještinama osnažiti trenutačnu i buduću radnu snagu zemlje te pomoći malim i srednjim tvrtkama da ubrzaju svoj rast i omogućiti im pristup globalnim tržištima. U sklopu inicijative održavaju se besplatne interaktivne radionice diljem Hrvatske koje vode stručnjaci u edukaciji o digitalnim vještinama. Radionice su se dosad održavale isključivo za članice HGK-a, a odsad su dostupne i neprofitnim organizacijama, klubovima i njihovim članovima.
Što ćete naučiti na radionici Digitalna garaža?
  • Uvod u digitalni marketing
Saznat ćete koje su osnovne razlike između tradicionalnog i digitalnog marketinga te koje su bitne prednosti digitalnog marketinga.
  • Web-stranica kao temelj digitalnog marketinga
Nastojat ćemo odrediti način način definiranja ciljeva web-stranica te objasniti zašto je to bitno i koju marketinšku strategiju odabrati za postizanje određenih ciljeva. Kroz primjere iz prakse objasnit ćemo vam pojedine grupe ciljeva i moguće strategije za njihovo postizanje.
  • Korisnici web-stranice i ciljana skupina
Tko su korisnici naših web-stranica i zašto nam je to važno? Na primjeru besplatnog alata Googlea predavači će vam pokazati jednostavan način definiranja i segmentacije ciljane skupine. Nadalje ćete naučiti što znači personalizirana web-stranica te kako izraditi tzv. Personu.
  • Uvod u SEO – optimizacija web-stranica
Što znači SEO (optimizacija web-stranica) te kako već od sutra početi primjenjivati naučene tehnike.
  • Google My Business
Google My Business besplatan je i jednostavan alat koji tvrtkama i organizacijama omogućuje upravljanje online prisutnošću na Googleu, uključujući Pretraživanje i Karte.
  • Uvod u Google AdWords oglašavanje
Kako se kvalitetno oglašavati na internetu pomoću Google AdWords programa uz najveći povrat investicije te kako odabrati najbolju strategiju.
  • Uvod u Google Analytics
Što sve možemo mjeriti pomoću Google Analyticsa i kao dobivene rezultate iskoristiti za optimizaciju kampanja. (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti