Ovogodišnje porečke stipendije dobilo novih pet učenika i 24 studenta

Grad Poreč
27.12.2023 11:29
Izvor: Grad Poreč
kb
Primanje za nove stipendiste
Primanje za nove stipendiste
Autor: Grad Poreč
Tridesetak novih porečkih stipendista primilo je danas od gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića Ugovor o dodjeli stipendija, na prigodnom primanju u Velikoj vijećnici gradske palače. Zahvalivši učenicima i studentima na odazivu i čestitavši im blagdane gradonačelnik je napomenuo:
- Osim vas, grad sveukupno na godišnjoj razini stipendira stotinu učenika i studenata, za što u prosjeku izdvajamo oko 133.000 eura godišnje. Svi koji jednom ostvare pravo na stipendiju, zadržavaju to pravo tijekom školovanja i ne moraju se nanovo svake godine prijavljivati, rekao je uvodno gradonačelnik, napomenuvši kako vjeruje da će se veliki broj gradskih stipendista ali i ostalih učenika i studenata koji se školuju van Poreča, nekad kroz život vratiti u svoj rodni grad i da će stečena znanja i vještine uložiti u budućnost Poreča.
Na natječaj otvoren u rujnu za učeničke, odnosno listopadu, za studentske stipendije pristiglo je sveukupno 43 zahtjeva, a konačno pravo na stipendiju ostvarilo je novih petero učenika i 24 studenta, uz već postojećih 10 učenika i 47 studenata. Gradske stipendije podijeljene su u dvije kategorije: učeničke i studentske. Učenici imaju pravo na 80 eura osnovne, odnosno 120 eura nagradne stipendije mjesečno (za one koji u prethodnoj godini školovanja postignu prosjek 4,5 i više). Studenti mjesečno dobivaju 108 eura osnovne stipendije, a tu je još i 162 eura za studente koji u prethodnoj akademskoj godini postignu uspjeh 4,00 i više. Tu su i stipendije za socijalni program kao i za i deficitarna zanimanja 160 eura za učenike i 213 eura za studente mjesečno.
Deficitarna zanimanja za školsku/akademsku 2023./2024. godinu su: profesor matematike, profesor fizike, profesor biologije, profesor informatike, profesor geografije, magistar primarne edukacije, stručni prvostupnik predškolskog odgoja, inženjer agronomije, inženjer elektrotehnike, inženjer građevinarstva, logoped, edukator-rehabilitator, socijalni radnik, magistar farmacije i doktor medicine.
 
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti