Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Kultura
18.07.2018 17:13
D. Požarić
1
1
Glazbeno-scenska djelatnost
57. Koncerti u Eufrazijani
petak, 20. 7. u 21.00 Henschel Quartet (Christoph Henschel & Hannah Perowne, violine, Monika Henschel, viola, Matthias Beyer-Karlshoj, violončelo) - Henschel Quartet međunarodno je priznat i višestruko nagrađivan kvartet koji izvodi komornu glazbu. Pod nazivom Ples na vulkanu ( Dancing on the Volcano ) kvartet u programu Koncerata u Eufrazijani izvodi Schulhoffove plesove s jednim od Beethovenovih ranih gudačkih kvarteta te s Debussyjevim jedinim djelom za gudački kvartet.
Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani donosi sveukupno dvanaest koncerata klasične glazbe pomno odabranih i svjetski priznatih izvođača petkom od srpnja do početka rujna od 21 sat.
Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina je ulaz besplatan.
Program za cijelu sezonu dostupan je na poveznici https://bit.ly/2u3WwCj .
23. Jazz u lapidariju
srijeda, 18. 7. u 21.00 - HI5 (Austrija) (Chris Norz, bubnjevi, Philipp Ossanna, gitara, Matthias Legner, vibrafon, Clemens Rofner, bas)
Zahvaljujući Austrijskom kulturnom forumu Zagreb u porečkom lapidariju gostuje HI5, austrijski džez-sastav s motom Minimal Jazz Chamber Music , minimalna džez komorna glazba. Sastav izvodi širok spektar glazbenih žanrova, a u Poreču nastupa u sklopu 23. Jazza u lapidariju i u suradnji s Poreč Open Air Festivalom.
Cjelokupni program 23. Jazza u lapidariju dostupan je na poveznici https://bit.ly/jazzinlap23 , a ulaz je za sve koncerte slobodan.
Likovna djelatnost
U Maloj galeriji otvorena je izložba Studija za gubilište Matije Debeljuha
Narodni trg 1 - trajanje izložbe: do 28. 7. 2018. - radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i blagdana.
 Studija za Gubilište nova je izložba Matije Debeljuha koja nastaje kao vizualna bilješka za Gubilište – film u nastajanju . Trenutno u procesu realizacije kratki eksperimentalno-igrani film temelji se na istoimenom romanu Mirka Kovača, čiji su motivi umjetniku služili kao literarni predložak. Kovačev magični realizam svoje mjesto pronalazi kod Debeljuha kroz istraživanje vremenske dimenzije, identiteta subjekta, putovanja i sjećanja. Narativ filma formira se kao mjesto susreta usložnjenih slojeva fikcije, kao prostor naglašene temporalnosti, a film poput alepha kao da u jednoj točki sažima i reflektira projekcije prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena. Ideja filma razvija se istražujući odnose čovjeka, vremena i prostornog okruženja, mjesta i memorije, angažira odnose prošlosti i sadašnjosti. Ne radi se o uobičajenoj adaptaciji literarnog predloška, već o kompleksnim oblicima vizualnog prevođenja. Na taj način promišljanje ideje vremena, sjećanja i prošlosti funkcionira kao narativna konstrukcija podložna pojedinačnim preispitivanjima. Proširitivanje i razlaganje referencijalnih prostora filma ili videa u okviru pripremnih radova, istraživačkog procesa ili rada na nastanku novog audiovizualnog djela uobičajena je praksa Matije Debeljuha koju angažira u dosadašnjim radovima, a taj je umjetnikov prosede prisutan i u Studiji za Gubilište . (Branka Benčić)
U galeriji Zuccato otvorena je retrospektivna izložba Forma svijesti / A form of consciousness Andrzeja Lachowicza u suradnji s Institutom za istraživanje avangarde.
Decumanus 34 - trajanje izložbe: do 4. 8. - radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00
Andrzej Lachowicz rođen je 1939. u Vilniusu u Litvi i jedan je od osnivača neoavangardne galerije PERMAFO, pokrenute 1970. Tijekom svoje karijere dao je velik doprinos teoriji umjetnosti. Inicijator je Međunarodnog trijenala crtanja u Wrocławu, koje se odvijalo od 1978. do 1995. Radovi su mu u formi slikarstva, crtanja, fotografije i filma. Od 1960-ih Lachowicz se fokusira na proučavanje vizualnog jezika fotografije.
Kino
četvrtak, 19. 7., petak, 20. 7. i subota, 21. 7. u 19.00
Ukradena princeza – sinkronizirano
izvorno ime: The Stolen Princess
redatelj: Oleh Malamuzh
žanr: animacija, komedija
uloge: Nadiya Dorofeeva, Oleksiy Zavhorodniy, Yevhen Malukha
trajanje filma: 85 minuta
sadržaj filma: Ruslan, izgubljeni umjetnik koji mašta o tome da postane vitez, upoznaje prekrasnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim njihova sreća ne potraje dugo. Zao čarobnjak Chernomor ukrade Milu kako bi njezinu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Ruslan kreće u potragu za ukradenom princezom kako bi dokazao da je ljubav jača i od magije.
četvrtak, 19. 7., petak, 20. 7. i subota, 21. 7. u 21.00
Hotel Artemis – kategorija 15
Izvorno ime: Hotel Artemis
redatelj: Drew Pearce
žanr: kriminalistička akcija, znanstvena fantastika
uloge: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella
trajanje filma: 93 minute
sadržaj filma: Srijeda je navečer 2028. godine, a ulice centra Los Angelesa su neprohodne.
Treću noć najstrašnije pobune u povijesti Los Angelesa privatizirana policija tuče plave, ratno obojene prosvjednike, čiji je jedini zahtjev čista voda. Usred ovog kaosa četvorica se muškaraca s maskama lubanje nalazi usred neuspjele pljačke banke. Sherman Atkins vodi svog brata i njihova dva pomagača iz banke u vatrenu borbu s policajcima. Ozlijeđene i bez druge mogućnosti, Sherman ih vodi do njihove jedine nade za spas – hotela Artemis, svojevrsne ilegalne bolnice za kriminalce u kojoj vrijede posebna pravila.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti