Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

Kultura
26.06.2018 16:47
D. Požarić
Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč
Ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Poreč
Likovna djelatnost
U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvorena je samostalna izložba Haptic memoria Tee Kralj
Trajanje izložbe: 7. 6. – 30. 6. 2018. Radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.
Obrazovna djelatnost
Zbog velikog interesa Pučko otvoreno učilište Poreč vrši predupise u pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu . U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.
Samostalno otkrivanje svijeta glazbe i zbližavanje s glazbenom umjetnošću različitim aktivnostima od izrazite je važnosti u početnom učenju i poučavanju glazbe. Glazba uvelike utječe na razvoj djeteta, a posebno potiče razvoj djetetovih tjelesnih i intelektualnih sposobnosti, što olakšava i pomaže pri učenju i pisanju. Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razviti želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti, težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta te razvijati glazbeni sluh i pamćenje.
Polaznicima će biti omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima i sudjelovanje u organiziranom posjetu koncertima u Umjetničkoj školi Poreč. Svatko će imati priliku pokazati svoje potencijale i dobiti prave smjernice za daljnji glazbeni razvoj.
Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić , po zanimanju profesorica glazbene kulture s 15-godišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi. Svoje fakultetsko obrazovanje obogaćuje praćenjem redovitih stručnih seminara, čitanjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija. U svom radu s najmlađima pokazuje izrazitu kreativnost i motivaciju te djeca kroz igru uče ritam, tempo, dinamiku, pjevaju uz pokret, sviraju ritamsku i melodijsku pratnju na šuškalicama, bubnjevima, trokutićima, ksilofonima i metalofonima te aktivno slušaju visokoumjetničku glazbu, prateći njezin tijek pokretima tijela ili instrumentima.
Kao rezultat rada dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnose, timski rad te će aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.
Ako želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu u glazbenoj školi, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite se!
Rad s grupama započinje u listopadu u popodnevnim terminima nakon škole.
Informacije možete dobiti putem e-pošte obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona 052 887 216.
Glazbeni vrtić
Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u glazbeni vrtić .
Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu, nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…
Nastava počinje u listopadu, u popodnevnim terminima. Više informacija možete dobiti na broju telefona 052 887 216 ili putem e-pošte obrazovanje@poup.hr .
  Kino
Četvrtak, 28. 6., petak, 29. 6. i subota, 30. 6. u 19 sati
Izbavitelji 2 – sinkronizirano
izvorno ime: Incredibles 2
redatelj: Brad Bird
žanr: avanturistička animacija
uloge: Siniša Popović, Bojana Gregorić Vejzović, Branko Đurić, Marija Šegvić, Ksenija Marinković
sadržaj filma: U novom nastavku priče o superherojskoj obitelji u središtu pažnje je mama Helen, dok je heroj Bob tata koji se kod kuće brine za djecu. Njihovu normalnu svakodnevicu poremeti dolazak opasnog i pametnog zlikovca kojeg jedino Izbavitelji mogu pobijediti.
Četvrtak, 28. 6., petak, 29. 6. i subota, 30. 6. u 21 sat
Jurski svijet: pad kraljevstva – kategorija 12
izvorno ime: Jurassic world: fallen kingdom
redatelj: J. A. Bayona
žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
uloge: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ted Levine, Jeff Goldblum, Toby Jones
sadržaj filma: Zvijezde serijala, Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, ostaju vjerne Jurskom svijetu i u ovome nastavku, a uz njih se vraćaju i glasoviti izvršni producenti Steven Spielberg i Colin Trevorrow. Glumačkom dvojcu Pratta i Howarda ovoga se puta pridružuju James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones te Rafe Spall, dok B.D. Wong i Jeff Goldblum također nastavljaju svoje uloge. Fantastični svijet dinosaura u novom nastavku publici donosi više akcije, avanture i adrenalina no ikad. Ne propustite svjedočiti bitci za veličanstveno kraljevstvo od kojega je sve počelo!
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti