Otvorenje izložbe "Fritaja ud litrati" u Sv. Lovreču 23. prosinca

Lokalno
19.12.2012 11:40
D. Požarić
1
1
U nedjelju, 23. prosinca sa početkom u 16:30 sati u Svetom Lovreču će se održati otvorenje jubilarne izložbe članova KAF-a Sveti Lovreč, nakon čega slijedi uprizorenje živih jaslica.
Izložba "Fritaja ud litrati" deseta je fotografska postava u nizu od osnutka KAF-a, a peta kolektivna izložba članova udruge. Ovogodišnja je dosad najbrojnija, jer će svoje kreativne dosege prikazati čak 28 autora.
Naziv izložbe sadrži spoj autohtonih, dijalektalnih, naizgled nespojivih pojmova. "Fritaja ud litrati" doslovno znači "kajgana od slika", a takvim nazivom se posjetitelju želi dočarati raznolikost u suštini jednostavnog jela. Jer, upravo dodaci koje kajgana može sadržavati obogaćuju gastronomski doživljaj i jelu daju posebnost: divlje šparoge, gljive, pršut, panceta, tikvice, sir, tartufi, kobasica, žbulja (luk), morske delicije, tjestenina, blitva, česan (češnjak), da ne nabrajamo dalje...
Preneseno u govor fotografija to znači da svaki autor daje svoj vlastiti pečat poimanju svega oko nas.
I ova izložba KAF-a ima humanitarni karakter. Autori kroz svoj rad žele pomoći i drugima, a svoju sreću bavljenja fotografijom ljudima u potrebi prenijeti kroz humanitarni aspekt. Ove će godine sutlovrečki fotografi pomoći roditeljima 19-mjesečnog dječaka Andrea Sinožića iz Svetog Lovreča oko prikupljanja novaca za operaciju hemangioma na licu i vaskularne malformacije na desnom oku. Operacija je predviđena za 27. siječnja 2013, a nije ju moguće izvesti u Hrvatskoj, nego će dječak morati otputovati u Berlin.(KAF/parentium)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti