Otvorenje izložbe Fragmentacije 3 u HUIU galeriji

Kultura
23.02.2021 09:46
1
1
Izložba "Fragmentacije 3" slikarice Ljiljane Barković otvorit će se u četvrtak u 19 sati u pulskoj HUIU galeriji.
Serija radova iz ciklusa Fragmentacije 3 propituju odnos klasičnog pristupa slikarskom djelu - slici u doba digitalizacije, fragmentiranih slika, te društva koje ima tendenciju urušavanja i ponovnog sastavljanja tradicionalnih vrijednosti.
Težište izložbe je na objektima (slikoobjekti) u kojima se umjetnica bavi slikom unutar slike u objektu. Ciklus radova "Slika u slici" temelji se na dijaloškim postupcima: transparentne i pune slikarske kompozicije, slike i slike, objekta i slike, te odnosima obojanih fragmenata unutar slike. Opus se nadograđuje na ciklus " Fragmentacije".
Ljiljana Barković Ljiljana Barković diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani 2008. godine i stekla naziv akademska slikarica.
U HDLU Rijeke primljena 2012., u HDLU Istre 2015., a u HDLU (HR) 2018. godine. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2015. zaposlena kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Asistentica je na slikarskim kolegijima.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti