Otvorena šesta burza industrije poslovnih događanja MEETEX 2024 

Gospodarstvo
14.03.2024 13:49
D. Požarić
Meetex
Meetex
Zagreb - Želja nam je da kroz ovakve skupove maksimiziramo broj poslovnih događanja u Hrvatskoj, na taj način produžimo sezonu i značajno povećamo turistički promet, istaknuo je u srijedu na otvorenju MEETEXA, najveće burze poslovnih događanja u Hrvatskoj, direktor i suosnivač Adem Braco Suljić. Na ovom, ukupno šestom izdanju MEETEX-a okupilo se preko 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, među kojima su i neke od najvećih agencija organizatora poslovnih događanja u Europi, pa i šire. Naši gosti raspolažu s budžetima od nekoliko desetaka milijuna eura godišnje za organizaciju događanja i samo je na nama da ih uvjerimo da taj novac potroše u Hrvatskoj, istaknuo je Suljić. 
MICE industrija je globalno prošle godine generirala 935 milijardi dolara i u trendu je rasta, istaknuo je dr. Rob Davidson, jedan od vodećih stručnjaka na ovom polju, autor više knjiga i predavač na nekoliko sveučilišta. Davidson je naglasio da je industrija poslovnih događanja najaktivnija u vrijeme prije i nakon turističke sezone, i dovodi goste visoke platežne moći. „Industrija poslovnih događanja ne poznaje sezonalnost, a prosječan sudionik poslovnih događanja troši tri do pet puta više u odnosu na odmorišne goste“, istaknuo je Davidson. Po njegovoj ocjeni Hrvatska ima sjajne preduvjete za organizaciju poslovnih događanja, no i veliku manu – nedostatak kapaciteta za organizaciju. Gradnja odgovarajućih kongresnih centara u gradovima poput Rijeke, Splita, Varaždina, a posebno Zagreba znatno bi povećala broj skupova koji bi došli u vašu zemlju“, zaključio je Davidson. 
Na ovogodišnjem sajmu bit će održano preko dvije tisuće sastanaka hrvatskih hotelijera i buyera iz Europe, Amerike i Azije od kojih će, prema dosadašnjim iskustvima, dobar dio završiti i konkretnim ugovorima. Prvi Meetex je organiziran 2018. godine s ciljem promoviranja Hrvatske kao destinacije industrije poslovnih događanja, a ovogodišnji je i dalje u top 10 događanja ove vrste u Europi. I ove godine partneri sajma su Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba.

Na sajmu je najavljen i prvi MEETEX OnTour Toronto 2024., čime je ovaj sajam postao jedino događanje ove vrste na svijetu koje organizira susrete poslovnih ljudi zbog promocije Hrvatske kao destinacije poslovnih događanja s obje strane Atlantika. Direktor Meetexa je najavio da je već sada dogovorno sudjelovanje gotovo 50 kanadskih agencija specijaliziranih za poslovna događanja. Interes za sudjelovanje je velik i sa strane naših dionika industrije poslovnih događanja, i siguran sam da ćemo 2024. pamtiti kao godinu još čvršćeg postavljanja Hrvatske na MICE kartu svijeta, zaključio je Suljić.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti