Otvorena izložba povodom desete obljetnice osnutka Likovne udruge Poreč

Lokalno
21.11.2015 15:15
D. Požarić
1
1
U srijedu, 18.studenog u Galiji je otvorena izložba povodom 10. godišnjice osnutka Likovne udruge Poreč i proslave blagdana Sv. Maura, zaštitnika grada. Svečanom je otvorenju uz nastup VES Nigrignaum Zajednice Talijana Labinci i Slovenskog društva Lipa iz Buzeta prisustvovao veliki broj građana i prijatelja.
Predsjednica Ester Diklić podsjetila je u kratkim crtama na povijest djelovanja udruge uz poseban osvrt na veliki broj humanitarnih akcija u kojima su njeni članovi sudjelovali. Na izložbi su svoje radove izložila 32 člana udruge. -Različite su kvalitete i u različitim tehnikama, no, kad bi izlagati smjeli samo pravi umjetnici, udruge amatera ne bi niti postojale, napomenula je Diklić.
Nakon svečanog otvorenja uslijedila je zakuska, a našla se tu i torta sa 10 svjećica koju su zajednički izrezali prvi predsjednik i najstariji član Krsto Piton i sadašnja predsjednica.
Izložba u Galiji ostaje otvorena do 29. studenog 2015., a možete je pogledati svakoga dana osim nedjelje od 10 do 13 sati. (LUP/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti