Otvoren prvo pogon u poduzetničkoj zoni Buići-Žbandaj: Fusio u novoj hali

Lokalno
19.03.2009 00:00
D. Požarić
Fusio - prvi pogon u poduzetničkoj zoni Buići-Žbandaj
Fusio - prvi pogon u poduzetničkoj zoni Buići-Žbandaj
Fusio - prvi pogon u poduzetničkoj zoni Buići-Žbandaj
- Na parceli od 5.500 četvornih metara sagrađena je hala u kojoj se osim prodajnog nalazi i proizvodni dio, skladište i uprava, a u čitavoj tvrtki zaposleno je 70-ak ljudi. Gradnju pogona kreditom je pratio IKB, rekao je predsjednik Uprave Fusija Ivan Runko.
- Istraplin je Vinko Štefanić pokrenuo 1994. godine kao obrt za servisiranje ugostiteljske opreme, brzo je narastao do opremanja ugostiteljskih objekata, u Rivieri smo ga odmah prepoznali kao kvalitetnog partnera, a ovo je važan iskorak na putu razvoja. U Hrvatskoj udruzi hotelijera pripremamo se potpisati s Fusiom ugovor o suradnji, rekao je Franko Palma, predsjednik HUH-a, čestitajući obitelji Štefanić na poslovnim uspjesima.
Župan Ivan Jakovčić nije propustio naglasiti da je desetak godina ulaganja u poduzetničke zone iz županijskog proračuna dalo 15 takvih zona u Istri i da javni sektor sada, u vrijeme gospodarske krize, stoji iza poduzetnika posebnim pogodnostima. Gradonačelnik Edi Štifanić podsjetio je na ono što je za njegova mandata učinjeno na planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Poreču. Potpredsjednik HGK-a Šime Vidulin pohvalio je ozbiljnost poduzetnika koji su od dvije male radionice znali podići respektabilnu tvrtku s izvoznim programom u zemlje bivše Jugoslavije.
Državni tajnik Begović spomenuo je poticaje trenutne hrvatske Vlade razvoju poduzetništva i činjenicu da ovogodišnjih 350 milijuna kuna neće rebalansom biti smanjeno nego povećano za 50 milijuna kuna. U poduzetničke zone Vlada je do sada uložila gotovo pola milijarde kuna, a u porečke Buiće-Žbandaj nešto više od dva milijuna.
Štifanić je obećao da će komunalno opremanje zone, vrijedno 60 milijuna kuna, biti dovršeno do Dana grada, 30. travnja, a nakon toga će vjerojatno jedan za drugim krenuti otvaranje ostalih poduzetničkih pogona.
S. MATEJČIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti