Otvoren Ljetni kamp na Gradskom kupalištu

Lokalno
26.06.2018 14:18
D. Požarić
1
1
Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu danas je službeno otvoreno 21. izdanje Ljetnog kampa Grada Poreča namijenjenog za tristotinjak djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kojima se nastoji osigurati da kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, ali i nauče neke nove vještine, kažu u gradskoj upravi. Sedamdesetak mališana u pratnji trenera pozdravilo je tradicionalnu ceremoniju podizanja zastave Kampa koju je u pratnji trenera i djece podignuo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
-U proteklu 21 godinu, generacije Porečanki i Porečana upravo su u ovom kampu naučile plivati i provele neke od najljepših praznika, dok su im roditelji na poslu bili mirni. Uz bogati program, radionice i izlete, na vama je samo da se zabavite, rekao je gradonačelnik.
Grad Poreč sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu sa svog područja, a u program su uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi, čiji je boravak u cijelosti subvencioniran. 
Ovogodišnji Ljetni kamp obiluje brojnim programima, koji će zasigurno razveseliti porečke mališane i njihove roditelje. Održavat će se i u slučaju lošeg vremena, i to u prostorijama Centra za mlade Poreč.
U gradskoj upravi kažu kako je, zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč, osiguran i svakodnevni prijevoz djece iz prigradskih naselja.
Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još tri u trajanju od po 14 dana. Ljetni kamp radi svakoga dana osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice.
Ljetni kamp Grada Poreča tradicionalno je orijentiran na dječju omiljenu ljetnu aktivnost – boravak u moru. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece, dok će plivači puno vremena provoditi u igrama vezanim uz more – košarku u vodi, vaterpolo, plivanje, kao i kajakarenje.
Dnevni program u Kampu upotpunit će likovne, plesne, penjačke i žonglerske radionice, s posebno atraktivnim zip-lineom postavljenim upravo za potrebe Kampa.
Polaznici će se moći uključiti i u rad glazbene radionice, šahovske, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders i Volim Poreč. Djeci će biti ponuđene i igre s rekvizitima poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, a svaka će smjena imati i organizirane izlete brodom i podmornicom te odlazak u vodeni i adrenalinski park. Kao i svake godine, bit će tu zanimljivih gostiju i edukacija iz porečkih udruga.
Ove godine u Kampu će raditi kineziolozi, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi. Aktivnosti Ljetnog kampa možete pratiti i putem Facebook stranice Ljetni kamp Grada Poreča.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti