Otvoren Ljetni kamp

Lokalno
29.06.2015 13:16
D. Požarić
1
1
Podizanjem zastave na Gradskom kupalištu, u ponedjeljak 29. lipnja 2015. u 9 sati službeno je otvoreno 19. izdanje Ljetnog kampa Grada Poreča – Parenzo. Ovaj tradicionalni i najpoznatiji ljetni program za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, Grad Poreč – Parenzo sufinancira od prve godine, a zahvaljujući Ljetnom kampu i njegovim sadržajima, djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika, te uče nove vještine.
Šezdesetak mališana u pratnji roditelja, pozdravilo je dizanje zastave Kampa, ceremoniju kojom se već tradicionalno obilježava početak rada Kampa. Zastavu je u pratnji trenera i djece ime Grada podignula savjetnica za društvene djelatnosti, socijalni razvoj i zdravstvenu zaštitu istoimenog Upravnog odjela Grada,Tihana Mikulčić.
- Upravo u vrijeme kada vi djeca imate najviše,a roditelji najmanje vremena i da bi oni mogli biti što mirniji na svojim radnim mjestima, a vi mogli uživati, zabavljati se, kupati i družiti, Grad Poreč sufinancira i organizira ovaj kamp po 19. put. Puno je novosti ove godine u kampu, ali, ove smo godine napokon uspjeli da Ljetni kamp radi bez obzira na vremenske uvjete, što će, vjerujem, roditeljima puno značiti. U slučaju lošeg vremena, djeca će vrijeme provoditi u prostorijama Centra za mlade Poreč, kazala je Mikulčić i polaznicima svih smjena poželjela ljeto puno zabave.
Grad Poreč-Parenzo sufinancira smještaj boravka u kampu za djecu sa svog područja, a u ovaj su program uključeni i mališani iz obitelji u socijalnoj potrebi, za koje boravak u Kampu Grad podmiruje u cijelosti. Ovogodišnji Ljetni kamp obiluje brojnim novostima, koje će sigurno razveseliti porečke mališane i njihove roditelje. Zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč, osiguran je i svakodnevan prijevoz djece iz prigradskih naselja.
Osim smjene koja je upravo počela s radom, održat će se još dvije, te još jedna ukoliko se iskaže potreba, a najvažnije novosti su da Ljetni kamp radi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike. Radno vrijeme Kampa je od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice.
Osim već tradicionalnih radionica, kao što su: likovne, plesne, penjačke i žonglerske, polaznici će se moći uključiti i u glazbenu radionicu, šahovsku, karate, Tae-kwon-do, cheerleaders, Volim Poreč, kajakašku. Djeci će biti ponuđene i igre s mnogobrojnim atraktivnim rekvizitima, poput igre bez granica, potraga za blagom, kolo sreće, forza quattro, pikado, nogomet na pijesku, odbojka, stolni tenis, vaterpolo i košarka u vodi.
Voditelji aktivnosti stručne su osobe sa završenim edukacijama i licencama i poštuju se svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. Ove godine u Kampu će raditi šest kineziologa, učitelji, profesori glazbe, likovnog odgoja, stranih jezika, odgojitelji djece predškolskog uzrasta i drugi.
U Kampu će se i ove godine djeci predstaviti kroz prezentacijske radionice i brojne porečke udruge, kao što su: Jedriličarski klub “Horizont - Poreč”, Karate klub „Finida“, Tae-kwon-do klub “Poreč”, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč, Kinološko društvo Poreč i Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov. Udruge partneri u provedbi radionica su: Penjački klub Picugi, Šahovski klub „Vladimir Gortan“, Porečke mažoretkinje i Udruga USB.
Aktivnosti u Ljetnom kampu možete pratiti i putem Facebook profila Ljetni kamp Grada Poreča.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti