Otvoren Dječji ljetni kamp u Poreču: Dva mjeseca zabave za 400 djece

Lokalno
08.07.2024 14:12
Izvor: Grad Poreč
kb
Izvor: Grad Poreč
Prvom smjenom Dječjeg ljetnog kampa, otvorenoj na Gradskom kupalištu i u dvorištu Valamarovog hotela Pinia, započela je ovogodišnja sezona ljetnog kampa. Oko 400 djece će se iduća dva mjeseca na dvije lokacije igrati, družiti, kupati i učiti. Svečanom otvaranju prisustvovao je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zajedno s organizatorima i suradnicima.

Kamp za sve uzraste

Grad Poreč već desetljećima organizira ljetne kampove za najmlađe, nudeći im kvalitetno i zabavno provođenje dijela ljetnih praznika. Ovogodišnji kamp uključuje tri dobne skupine djece, od predškolskog uzrasta do petog razreda, podijeljene u tri dvotjedne smjene. Kamp traje od 6:45 do 16 sati, a s djecom će raditi 48 stručnih voditelja i asistenata te mlade volonterke.

Podrška Grada i Valamara

Gradonačelnik Peršurić je istaknuo važnost suradnje između Grada, DND Poreča i Valamara. Grad sufinancira boravak u kampu za djecu sa svojeg područja, dok za one u socijalnoj potrebi u potpunosti financira boravak. Valamar već četvrtu godinu podržava kamp, osiguravajući lokaciju i obroke za sve polaznike.

Bogat program i izleti

Kamp nudi školu plivanja za početnike i napredne plivače, kao i radionice vanjskih suradnika i sportskih klubova. Djeca će uživati i u poludnevnim izletima u Zelenu lagunu s mogućnošću skijanja na vodi, posjetama aquaparku Aquacolors za stariju djecu te odlascima u Dino park u Funtani za najmlađe. Svakodnevno im je osigurano svježe sezonsko voće, topli ručak i po dvije majice po smjeni.
Aktivnosti kampa mogu se pratiti na Facebook stranici Društva „Naša djeca“ Poreč , gdje će biti redovito objavljivane novosti i fotografije.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti