Otužna porečka riva u ponoć zove u pomoć

Lokalno
23.08.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Šetnja porečkom rivom u ponoć ostavlja dojam otužnosti, ispodprosječnosti. Ne možete naći ništa za zabavu a doista radi samo nekoliko ugostiteljskih objekata, prvenstveno onih na Forumu.
Riva prazna, tek tu i tamo poneki šetač. Iako je, sudeći prema statistikama i izjavama MUP-a o tome da više turista u državu ulazi nego izlazi, špica turističke sezone u punom jeku, na rivi nema nikoga.
Nadamo se da tumači statistike i brojki neće u isprikama za promašaje u procjeni ići tako daleko da za to okrive turiste kojima nije do zabave, nego će oni koji su odgovorni za kreiranje gradske gospodarske politike shvatiti svoje pogreške i priznati da turista nema jer im - nemamo što ponuditi a da je ono što nudimo - astronomski preskupo.

[slika2]Ako ne vjerujete, izađite večeras van i provjerite. Restorani, pizzerie i barovi uz rivu su ili poluprazni ili prazni i jedini je sadržaj jadna, prejadna, neadekvatna i preglasna glazba benda u konobi "Dal Pietro". Smiješni repertoar kog sam jučer čuo sastojao se od loših obrada inače odličnih Gipsy Kingsa. Pjevači/svirači se publici obraćaju na talijanskom jeziku i prvo je muškarac rekao: "Hvala, ovo je sve za večeras" da bi onda iza njega ženski glas zagraktao: "Ancora quindici minuti!" da bi muškarac zaključio sa:"Onda meni sat ne ide dobro". I onda se glazbena jadikovka nastavila pred nekoliko parova koji su plesali.

Sljedeći put kad odem u Dalmaciju, donijet ću sa sobom i objaviti fotografije noćnog života u Makarskoj, Brelima, Baškoj Vodi, Pločama, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru i drugim mjestima. Iako je lijepo na račun TZ odlazili na izlete u Španjolsku, mislim da je dovoljno otići do Brtonigle, Vižinade, Rovinja, Umaga ili Crikvenice, da ne spominjem ove dalje destinacije sa početka odlomka. Ako jedna Makarska može svake večeri biti grad-disco, onda je najbolje da svi oni koji pišu peticije i zovu policiju radi remećenja javnog reda i mira poslušaju savjet novinarke Glasa Istre S. Matejčić koja u današnjem broju u naslovu (ili podnaslovu, ne sjećam se više) sugerira preseljenje u mirnije dijelove Istre kao jedinu alternativu zdravom turizmu.

A trebalo bi smisliti i kriterije po kojima bi se ravnali oni koji bendovima daju gaže na javnim i privatnim površinama: neka glazba dere do ranih jutarnjih sati, ali neka to bude glazba a ne mijaukanje. Neka bude Gipsy Kings, neka budu Stonesi, neka bude Sinan Sakić onome tko ga voli, ali neka pjevaju.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti