Osumnjičeni za stravično silovanje bio je pijan

Crna kronika
21.11.2012 05:38
D. Požarić
Ilustracija (arhiva/NL)
Ilustracija (arhiva/NL)
Dok se čekaju toksikološki nalazi osumnjičenog za brutalno silovanje vršnjakinje u Podstrani, u kojoj je ona zadobila teške ozljede spolovila te crijeva, potvrđeno je da je 20-godišnjem R. Š. prilikom privođenja izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi.
Toksikološki nalazi trebali bi pokazati je li u petak predvečer konzumirao droge ili kakve stimulanse uz alkohol.
Policija je u međuvremenu obavila pretragu kuće i okoliša u Podstrani, gdje se zločin dogodio u petak nešto prije 19 sati. Iako su izuzeti neki predmeti kao dokazi u daljnjem postupku te će se utvrditi tragovi na njima, čini se ipak da nijedan od njih nije potencijalno oruđe kojim je nesretna djevojka teško ozlijeđena.
U kući u ovome mjestu nadomak Splita u petak su studenti ekonomije organizirali zabavu, pet mladića i tri djevojke. Osumnjičeni i nastradala djevojka nisu došli zajedno i navodno nisu bili u vezi. No, u jednom trenutku su ih ostali ostavili nasamo, tvrde svjedoci, da bi oko pola sata kasnije zatekli djevojku u krvi i bez svijesti. Odmah je pozvana Hitna pomoć, djevojci je spašen život nakon višesatne operacije te trenutno nije u kritičnom stanju iako su ozljede tako teške da je očekuje dugotrajan oporavak, uz neizvjesne prognoze o funkciji oštećenih organa.
Dvadesetogodišnjakinja je došla svijesti, no inspektorima je rekla da se ničega ne sjeća.
Otvorena je istraga zbog kaznenog djela silovanja s teškim ozljedama, a mladić je zasad pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. (M. MATANA)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti