Osnovnoškolci u Labinu pokazali zavidno znanje na kvizu u sklopu projekta DIVA

Istra
23.01.2013 21:00
D. Požarić
1
1
Danas je u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar“ u Labinu održana radionica projekta DIVA u kojoj su sudjelovali učenici 6.a razreda, a vodila ju je Ljiljana Dravec, voditeljica projekta DIVA za Istarsku županiju. Učenici su upoznati s vrstama otpada i vijekom raspadanja, a svoje su znanje pokazali u kvizu znanja „Kad priroda zove upomoć...“
Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ iz Labina koja već devetu godinu za redom njeguje status EKO škole, uključila se u projekt „DIVA – Sanacija divljih odlagališta i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti“. U okviru jednosatne radionice učenicima 6. a razreda približena je tematika štetnog djelovanjem otpada na okoliš i ljude, njegovo zbrinjavanje i vijek raspadanja u prirodi.
Učenicima je u uvodnom dijelu nastavnog sata predstavljena definicija otpada i njegova klasifikacija putem prezentacije „Šuma ne jede bilo što... Njezina je probava spora!“ te vijek raspadanja predmeta iz svakodnevne upotrebe poput papirnatih maramica, žvakaćih guma, limenki, plastičnih i staklenih boca i sl. Učenici su zatim bili podijeljeni u grupe po bojama (žuta, plava, crvena, zelena i ljubičasta) te su timski odgovarali na zadana pitanja kviza znanja oblikovanog poput popularnog TV kviza „Milijunaš“. Točni odgovori koji su se na kraju zbrajali pokazali su tko je najbolji poznavatelj problematike otpada i najviše ekološki osviješten. Najviše bodova osvojile su crvena, zelena i ljubičasta ekipa koje su se u kreativnom nadmetanju borile za titulu pobjednika. S idejom o izradi jaslica od u potpunosti otpadnog materijala pobjedu je odnijela ljubičasta ekipa koju su sačinjavali Lea Rašek, Altin Mehmeti, Marko Paliska, Vid Ernečić i Ricardo Bolterstein.
S ciljem edukacije i osvještavanja učenika o ovoj problematici, podijeljeni su promotivno-edukativni materijali - brošure i leci - nastali u sklopu projekta DIVA.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti