Osnovana Bošnjačka demokratska stranka - ogranak Poreč

Lokalno
15.12.2008 00:00
D. Požarić
1
1
1 Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske . Osnivačka skupština održana je u Obrtničkom domu, a na njoj su uz redovnu propisanu proceduru doneseni Program rada i izabrana radna tijela: predsjednik, 6 članova Glavnog odbora, Časni sud i blagajnik.
Predloženi Program rada usvojen je jednoglasno i bez rasprave, nakon što ga je prisutnima pročitao Idnir Jahić , član Inicijativnog odbora i osnivač.
Za predsjednika ogranka izabran je Sead Kotorić , dok će Glavni odbor formirati Alija Hodžić , Abaz Mulalić , Džemal Saračević , Mirzet Hasanagić , Alisa Kotorić i Avdulah Klempić . Za blagajnika je izabran Enver Berbić , dok će Časni sud činiti predsjednik Munever Kadić i članovi Šemso Kadrić i Mirzet Hasanagić .
2 Nedžad Hodžić .
Kao osnovni cilj u stranci su odredili unapređenje položaja Bošnjaka u Hrvatskoj, a jedan od prvih poteza u tom smislu bit će, kako je istaknuto u Programu rada, promjena stare nacionalne odrednice ”Musliman” u stvarnu odrednicu ”Bošnjak”.
BDSH ogranak Poreč će organizirati kulturne manifestacije na kojoj će javnosti prezentirati glazbenu, likovnu i dramsku umjetnost Bošnjaka, ali i povijest, gastronomiju i slično. Članovi bošnjačke zajednice animirat će se za djelovanje putem stranke, kako bi gradu pokazali koliko su vrijedni i potrebni zajednici.
3
Nastojat će jedan dio gradskog groblja dobiti za Mezarište, kako bi se Bošnjake moglo sahranjivati u skladu sa vjerskim i nacionalnim običajima.
Posebno je istaknuto da će ogranak raditi na stvaranju dobrih odnosa sa ostalim strankama i pripadnicima naroda, kako većinskog, tako i pripadnika drugih nacionalnih manjina.
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti