Osma godišnjica rada poludnevnog boravka u Domu

Lokalno
05.02.2016 09:24
D. Požarić
1
1
Osma godišnjica rada poludnevnog boravka pri Domu za starije i nemoćne osobe Poreč obilježena je prigodnom svečanošću uz gostovanje učenika Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča.
Svečanosti su uz učenike i korisnike prisustvovali član Upravnog vijeća Doma Lino Dobrila, ravnatelj Mario Laković, stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar, ravnateljica Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča Nataša Lakoseljac, pedagoginja Lidija Malčević Lovrić te učiteljice Lolita Njegovan i Gracijela Čehić.
U ime ustanove prisutnima se obratila stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar ističući kako je rad Poludnevnog boravka u ovih 8 godina pokazao sve prednosti usluge koja je prije 8 godina u Poreču bila nova i nepoznata, a korisnici i njihove obitelji iznimno su je dobro prihvatili. Zahvalila je ravnateljici lovrečke škole na dugogodišnjoj suradnji, ističući da su upravo učenici ove škole prije 8 godina bili prva grupa koja je posjetila Poludnevni boravak te joj u uručila poklon korisnika.
Ravnateljica škole Nataša Lakoseljac istaknula je da se i učitelji i učenici uvijek rado odazovu na poziv za suradnju koju će i nadalje njegovati. U priređenom programu učenici su izveli nekoliko pjesama, recitacija i tradicionalne plesove uz mih i harmoniku.
Učenici lovrečke škole redovito, najmanje jednom godišnje, posjećuju Dom uz prigodni program koji je uvijek na tragu istarske tradicije. Uz očuvanje tradicije, ovim se susretima kod djece i mladih razvija međugeneracijska solidarnost kao jedan od važnih temelja zajednice.
Inače, poludnevni boravak jedna je od usluga Doma za starije i nemoćne osobe Poreč namijenjena starijim osobama koje dio dana provode u instituciji, a dio u svojim kućama. Kapacitet mu je 20 osoba, a od njegovog otvaranja 2008. usluge su koristile 93 starije osobe. Kroz godine provođenja programa istaknute su brojne njegove prednosti kao što su smanjivanje usamljenosti i socijalne izoliranosti starijih, ali i doprinos kvaliteti života obitelji koje skrbe za svojeg bolesnog ili starijeg člana. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti