Osim vozačkih i osobnih, mijenjat ćemo i zdravstvene iskaznice

Hrvatska i svijet
21.11.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
Prekjučer smo pisali o neorganiziranosti hrvatske države kad su dokumenti građana u pitanju, a sad imamo novi biser: od Nove godine ćemo imati i nove zdravstvene iskaznice.

Naime, kako javlja HINA, HZZO će postupno od Nove godine uvesti nove zdravstvene iskaznice koje će sadržavati jedinstveni devetoznamenkasti matični broj osiguranika da bi se lakše pratili troškovi unutar sustava.

Pomoćnica direktora HZZO izjavila je da će se zamjena izvršiti bez dodatnih troškova. Naravno, mislila je na dodatne troškove po nas, osiguranike, koji te iskaznice ionako plaćamo dajući novac u proračun.

Navodi se da se ovome pristupilo radi problema sa ukidanjem JMBG-a. No, sad imamo najavu vraćanja JMBG-a ali i nove zdrastvene iskaznice i NOVE matične brojeve, što otprilike znači to da dva resorna ministarstva čiji ministri redovno sjede jedan do drugoga na sastancima Vlade, nemaju pojma o tome što onaj drugi radi.

Sad čekajmo da dobijemo još po jedan "matični" za svako ministarstvo posebno pa će nam se i poslovično najbirokratizirana nacija na svijetu, ona talijanska, smijati radi naše vlastite birokracije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti