Osigurana sredstva za izradu energetskog certifikata sportske dvorane Žatika

Lokalno
31.07.2015 13:38
D. Požarić
1
1
Odobrena su sredstva za izradu energetskog certifikata višenamjenske sportske dvorane Žatika koju je gradsko poduzeće Parentium d.o.o prijavilo na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem mjeseca ožujka. Time je osiguran dio sredstava za provedbu energetskog pregleda te izradu energetskog certifikata dvorane.
Uspješnom prijavom na Javni poziv osigurano je pravo na sufinanciranje 40% troškova provedbe energetskog pregleda, izrade završnog izvještaja o energetskom pregledu, te izdavanja energetskog certifikata za dvoranu, odnosno 8.600 kuna. Preostalih 60% troškova od ukupno 22.500 kuna osigurano je kroz sredstva gradskog poduzeća Parentium d.o.o.
Ulaskom Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije nastupila je obveza provođenja energetskog pregleda, energetskog certificiranja zgrada te javnog izlaganja energetskog certifikata za zgrade javne namjene. Izvještaj o provedenom energetskom pregledu i energetski certifikat su dokumenti kojima se prikazuju energetska svojstva zgrade, dok sam postupak energetskog pregleda i izdavanja energetskog certifikata, u smislu utvrđivanja energetske učinkovitosti objekta, ukazuje na uputno provedive mjere energetske učinkovitosti i poboljšanja.
Također, ova dva dokumenta dat će jasnu sliku koje će od predloženih mjera energetske učinkovitosti postići najviše uštede u potrošnji energenata za grijanje te time osigurati najkraći period povrata investicije, a uvelike popraviti kvalitetu boravka osoba u ovom prostoru, produljiti vijek građevine i smanjiti utrošak energije, a time i troškove održavanja.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti