Oružana pljačka u autokampu Koversada

Crna kronika
13.09.2015 18:55
D. Požarić
1
1
Nakon mnogobrojnih oružanih pljački mjenjačnica, turističkih agencija, kampova i hotela ovoga ljeta, na red je došao i nudistički kamp Koversada. Situacija i policijski izvještaj su klasični: danas oko 10:20 sati nepoznati je počinitelj izvršio oružanu pljačku otuđivši nepoznat iznos novca. Nakon pljačke udaljio se u nepoznatom smjeru, a policija obavlja očevid i u potrazi je za naoružanim kriminalcem ili više njih.
Glas Istre doznaje kako su razbojnici, vjerojatno sa ciljem zastrašivanja djelatnika recepcije, ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

Kad će već jednom toga biti dosta?

Broj i učestalost oružanih prepada na području Poreštine poprimili su razmjere zbog kojih bi, procjenjuju kolege novinari i mnogi građani, gradski oci ozbiljno trebali razmisliti o sjednici Gradskog vijeća na temu sigurnosti. Ne onakve na kakve smo navikli, kad zapovjednik policijske postaje stane za govornicu u velikoj vijećnici pa počne nizati brojke, a vijećnici podignu ruke i jednoglasno ili uz jedan-dva suzdržana potvrde da je Poreč siguran grad. Jer, podsjetimo, u proteklo su vrijeme uz uporabu oružja opljačkani Kaufland, turistička agencija Adriatic, benzinska postaja i trgovački centar u Taru, hoteli Materada i Maestral, banke u Višnjanu i Taru, i to ako samo na brzinu nabrojimo naslove od kraja siječnja do danas.
Umjesto jednoglasnog prihvaćanja stanja o sigurnosti u gradu, potrebno ga je jednoglasno odbiti i porazgovarati sa svim čimbenicima koji na sigurnost mogu utjecati: zaštitarske kuće, gradska i županijska policija, komunalni redari, hotelijeri i ugostitelji, vlasnici benzinskih pumpi, bankari i sve druge česte mete razbojstava. I među pitanjima koja naši čitatelji postavljaju na društvenim mrežama također ima mnogo legitimnih.
Da se pljačka isplati i relativno je sigurno opljačkati hotel ili banku - prilično je očigledno. Jer, slabo objavljujemo informacije o uhvaćenim počiniteljima. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti