Oprez u prometu - počinje škola!

Istra
11.01.2016 07:48
D. Požarić
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Danas se nastavlja školska godina, nakon zimskih praznika koji su počeli za Badnjak školarci se vraćaju u svoje klupe. U 12 pulskih osnovnih škola kreće nastavak školske godine za učenike, među njima 613 prvašića i 625 polaznika drugih razreda osnovnih škola.
Policija u blizini škola
Kako je riječ o najmlađim učenicima kojima školska godina završava 10. lipnja (za učenike završnih razreda do 17. svibnja 2016.), posebno se od danas na oprez pozivaju svi vozači motornih vozila koji prometuju u blizini škola. Upravo stoga, kao i svake godine na početku svakog polugodišta, Policijska uprava istarska će u blizini škola obratiti posebnu pozornost na sigurnost djece u prometu kako bi ispunili osnovni cilj, zaštitu djece i sprječavanje ugrožavanja njihovih života. Početkom školske godine već je provedena akcija "Poštujte naše znakove", u kojoj su policijski djelatnici najmlađe školarce učili propisnim prelascima prometnica i ukazivali na opasnosti na putu ka školi. Policijski službenici stoga će se nalaziti na prometnicama u blizini škola i utvrđivati stanje na prometnicama kako bi djeca što sigurnije došla i otišla u škole. Policija će, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano nadzirati promet na prilaznim cestama oko škola, te nadzirati brzinu, nepropisno parkiranje i poštivanje obveze vozača prema pješacima na pješačkim prijelazima.
Proljetni praznici krajem ožujka
Vozači se stoga upozoravaju da prilagode brzinu vožnje, pogotovo nadomak pješačkim prijelazima, te ne parkiraju vozila nepropisno na nogostupe kojima učenici dolaze do svojih škola. Učenici će na odmor još jednom ove školske godine, tijekom proljetnih praznika od 21. do 25. ožujka. (G. ROJNIĆ)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti