Opet odgođeno suđenje za paljenje hrvatske zastave

Crna kronika
20.12.2012 09:15
D. Požarić
(Arhiva)
(Arhiva)
Na pulskom Županijskom sudu jučer je zbog bolesti drugooptuženog drugi put odgođen početak suđenja trojici slovenskih državljana koji su još u svibnju 2008. godine spalili hrvatsku zastavu ispred diskokluba Tropic u turističkom naselju Kanegra kod Umaga.
Slovenskim državljanima, redom 25-godišnjacima - Eneju Windschnureru, Primožu Gabrovšeku i Danu Sivki trebalo se suditi zbog kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske. Trojka se tereti da je 1. svibnja 2008. godine oko 2 sata ispred diskokluba Tropic u turističkom naselju Kanegra kod Umaga zapalila hrvatsku zastavu i vrijeđala državu. Naime, Windschnurer je ispred kluba Tropic ispod majice izvukao hrvatsku zastavu i počeo je paliti s jedne, a Gabrovšek s druge strane. Sivki se pak stavlja na teret da je, dok je dvojac palio zastavu, izgovarao uvrede i psovke na račun RH. Za to je kazneno djelo zakonom predviđena kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.
Sutkinja Sena Midžić Putigna novu je raspravu zakazala za sredinu svibnja sljedeće godine kada će biti pozvani svi svjedoci iz Slovenije. (M. SARDELIN)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti