Opet ćemo mijenjati osobne iskaznice. Naravno, i plaćati troškove zamjene

Hrvatska i svijet
19.11.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
Iako to još nije službeno potvrđeno, realno je za očekivati da će se uskoro opet mijenjati osobne iskaznice te na njih vratiti JMBG. Reakcije su podijeljene a ljutnja na vlast velika jer nas opet čekaju nepotrebni troškovi i čekanje u redu.

Naime, iz MUP-a su prvo rekli da je to samo prijedlog a ne definitivna odluka, no uvelike se "šuška" da je to gotova stvar te da za to neće trebati izdvajati dodatna sredstva. Uskoro se o tome ima raspravljati u Saboru.

Ne znamo kako to zamišljaju izvesti bez dodatnih sredstava osim na način da cjelokupni trošak prebace na nas, građane, pa ćemo se osim kojekakvim tranzicijskim čudima moći pohvaliti i time da smo valjda jedina zemlja u kojoj se u manje od desetljeća i pol postojanja promijenilo toliko putovnica i osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i drugih dokumenata.

Najavljuje se još i da ćemo dobiti nove vozačke dozvole koje bi trebale oblikom nalikovati osobnim iskaznicama.
Nadajmo se samo da promjena vozačkih neće opet uslijediti nakon što netko negdje u stanovi da se oblik, boja, vrsta slova ili podataka ne slaže sa preporukom EU, pa da nas prisile na još koju promjenu
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti