Općini Vižinada 486.000 kuna iz programa održivog razvoja lokalne zajednice

Lokalno
19.06.2015 08:26
D. Požarić
Načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić
Načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić
Prekjučer su u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova potpisani ugovori o sufinanciranju 112 projekata lokalnih zajednica i njihove komunalne i druge infrastrukture za što je ove godine izdvojeno 38,5 milijuna kuna. Na poziv za sufinanciranje pristiglo je 511 zahtjeva, a odabrano je 112 projektnih prijedloga.
Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić ovom prilikom istaknuo je: "Zadnje četiri godine pomagali smo razvoj lokalne zajednice u sklopu programa održivog razvoja. Mada je kriza smanjila sredstva, i malo dobro dođe, a pomagat ćemo i dalje i iz proračuna i savjetima i potporama za pripremu projekata za EU".
Ministar Grčić također je dodao da se tu radi o sufinanciranju malih kapitalnih ulaganja većinom u ruralnim područjima, ali koja su pomogla velikom broju lokalnih jedinica da poboljšaju kvalitetu života za svoje stanovnike, te najavio da se uskoro očekuje osnivanje fonda za sufinanciranje projekata EU-a, iz kojeg će se godišnje sa 150 do 160 milijuna kuna pomagati projekti za EU. Lokalnim jedinicama koje nemaju novaca to će pomoći, jer bi u konačnici trebale osigurati tek oko 20 posto i manje za sufinanciranje. Općini Vižinada ovim putem je odobreno 486.000,00 kuna za projekt rekonstrukcije zgrade Maraston, budućeg kulturno-turističkog centra Vižinada.
Radovi na sanaciji zgrade započeli su još u prosincu 2014. godine, a obuhvaćaju međukatne konstrukcije i sanaciju krovišta, a u narednim mjesecima uslijedit će i postavljanje vanjske stolarije. Projekt sufinancira i talijanska Regija Veneto sa iznosom od 48.000,00 Eura. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 950.000,00 kuna. Ugovor o sufinanciranju jučer je u ime Općine Vižinade potpisao načelnik Marko Ferenac. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti