Olujno jugo u Poreču tijekom vikenda na gradskom kupalištu

Lokalno
28.11.2005 00:00
Izvor: mp/dp
D. Požarić
1
1
U petak oko 14:45 počelo je puhati kako jugo, iako se u tom trenutku nije dalo naslutiti da će se samo tako «dići». Puhalo je do kasno u noć, ili, bolje rečeno, do ranih jutarnjih sati. Zatim je malo oslabilo a prije subotnje večeri nastavilo sve do sredine nedjelje.
U petek ujutro se u điru po gradskom kupalištu imalo što vidjeti: jedna od splavi koju koriste vaterpolisti razvalila je bankinu mola za kojeg je bila privezana. Često tuda prolazim pa sam već ranije primijetio da je privezana prilično loše, trulim i tankim lancima. Bio sam uvjeren da će prvi jači vjetar ili garbin razvaliti vez, a moja se sumnja na kraju pokazala opravdanom.

Da nisam bio prvi prolaznik svjedoči činjenica da je netko, vjerojatno vlasnik brodica privezanih na kupalištu, vezao «podivljalu» splav konopcem za kameni zidić koji se nalazi do mola, kako ne bi udarila u obližnju privezanu brodicu i tako je uništila. Srećom, sve je skupa ostalo čitavo, ni jedna od brodica nije oštećena, što je, obzirom na vrlo izraženu potencijalnu opasnost, vrlo dobro.

"Valovi su bili veliki, bacalo je 3 metra u visinu kad je udaralo u digu koja brani i štiti brodice koje su vezane. More se pjenilo, izgledalo je strašno.Smatram da je opasnost samo odgođena do sljedećeg grdog vrimena" - rekao je prolaznik koji me zatekao u fotografiranju.
1
2
3

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti