Okupljalište za sve mještane - svečano otvorena obnovljena zgrada škole u Baderni

Lokalno
23.02.2009 00:00
D. Požarić
Događaj je okupio brojne mještane
Događaj je okupio brojne mještane
BADERNA - »Sjećamo se u kakvom je derutnom stanju donedavno bila ova zgrada. Više neće služiti kao škola već će biti okupljalište mještana gdje ćemo zajednički graditi svoju budućnost. Zgrada je sagrađena 1929. godine i služila je kao škola do 1973. godine kada smo nas četrnaest bili zadnja generacija koji smo ovdje išli u školu«, napomenuo je gradonačelnik Edi Štifanić prigodom jučerašnje svečanosti u povodu obnove školske zgrade. Svečanu vrpcu presjekli su gradonačelnik i župan Ivan Jakovčić.
Obnovljenu je školu blagoslovio župnik Stipan Bošnjak koji je ovom prigodom uručio zahvalnicu predsjedniku Mjesnog odbora Baderna Petru Banku za donaciju kipa Gospe Lurdske koji je prošlog tjedna postavljen u novu kapelicu u susjednom mjestu Bonaci.
U prizemlju zgrade nalazi se polivalentna dvorana, dva ureda, čajne kuhinje, sanitarije i spremište. Uredima će se koristiti mjesni odbor i građani za sastanke i dogovore, dok će polivalentna dvorana služiti za tjelovježbu i druženja. Na prvom su katu četiri ureda, sanitarije, otvorena terasa i lođa, i ti će se prostori dati u zakup. Troškovi rekonstrukcije i prenamjene zgrade iznosili su 2,6 milijuna kuna, a novac je osiguran u gradskom proračunu. Radovi su počeli u srpnju prošle godine, izvođač je tvrtka Mipcro iz Ivaneca, a projekt je izradila zagrebačka firma Kostrenčić i Krebel - Arhitekti.
V. HABEREITER
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti