Okrugli stol porečkog SDP-a o planiranju proračuna: Povećati poreze na imovinu

Lokalno
19.12.2008 00:00
D. Požarić
Kriza u zemlji osjetit će se u ožujku - Slavko Linić
Kriza u zemlji osjetit će se u ožujku - Slavko Linić
POREČ - Smatramo da teret poreznog opterećenja mora ići na imućnije. Danas se kupuju kuće, dionice, a ništa se ne plaća. Radnici i umirovljenici čine veći dio našeg društva i da bi smanjili poreze na dohodak, moramo povećati poreze na imovinu. Državni proračun je zajednička potreba društva. Država za cijelu iduću kriznu godinu za pomoć privredi izdvaja maksimalno osam milijardi kuna, od planiranih 125 milijardi, i naša je kritika u tome što u sljedećoj godini privreda nikakvu pomoć neće imati od države, rekao je saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić koji je gostovao u Poreču na tribini o planiranju proračuna na razini države, grada i općine.
Na tribini što ju je organizirao porečki SDP, kojoj je prisustvovalo tridesetak ljudi, govorili su bivši gradonačelnici Josip Pino Maras i Stevo Žufić.
- U ovogodišnjem proračunu vidi se da je dio koji se odnosi na kapitalne investicije nesrazmjerno velik u odnosu na prihode. Proračun je stvar kontinuiteta, a da bi se po smjeru proračunske potrošnje smanjili troškovi, treba imati čvrsto definiran program na kojem se stalno inzistira. Trebalo bi izbjegavati visoke rizike i visoke oscilacije proračuna, smatra Žufić.
- U ožujku ćete vidjeti pravu gospodarsku krizu koju je izazvala ova Vlada, a kriza nije došla izvana. Bitka za preživljavanje bit će iduće godine, napomenuo je Linić.
V. H.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti