Okrugli stol na temu Smjernice razvoja ljudskih resursa u turizmu 2

Gospodarstvo
20.12.2012 15:41
D. Požarić
1
1
U organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, 18. prosinca 2012. godine u konferencijskoj dvorani Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Rijeci, uspješno je održan još jedan okrugli stol na temu „Smjernice razvoja ljudskih resursa u turizmu II“.
Radi se o nastavku rasprave koja se nadovezala na zaključke nedavno održanog okruglog stola u Poreču po nazivom „Smjernice razvoja ljudskih resursa u turizmu Istre“. Okrugli stol pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića organiziran je kao jedna od mnogobrojnih aktivnosti u sklopu projekta „Sutra radim – praksom do uspjeha“, čiji je nositelj Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča, koji se financira sredstvima IPA IV.
Primorsko-goranski partneri okupili su mnogobrojne predstavnike institucija aktivnih u sektoru turizma: strukovne škole, Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije, PGŽ Upravni odjel za obrazovanje, HUP – Udruga ugostiteljstva i turizma, Udruženje obrtnika, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Narodno učilište Rijeka, Zajednicu ugostiteljsko-turističkih škola RH…
Aktivno sudjelujući u raspravama na temu uloge obrazovnih institucija u oblikovanju buduće radne snage u turizmu i ugostiteljstvu, sudionici su donijeli zaključke vezane za problematiku zapošljavanja mladih u turizmu, potrebe poslodavaca, dinamičnost turističkog tržišta i primjere dobre prakse u Europi. Sudionici su ovom prilikom imali mogućnost iznijeti vlastite komentare na prethodno donesene zaključke prvog okruglog stola, te iskazati osobna stajališta i iskustva u navedenom području.
Okrugli stolovi bili su prvi korak u procesu izrade strateške osnove i kreiranja akcijskog plana za razvoj ljudskih resursa u turizmu Istarske županije i Primorja. Važnost dobre strateške podloge koja počiva na dijalogu svih dionika, neupitna je za dobru „Strategiju razvoja ljudskih resursa“, a ona pak za usmjeren, uspješan, kontinuiran, mjerljiv i održiv razvoj segmenta ljudskih resursa u turizmu.(Katarina Diklić, mag. oec/parentium)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti