Odvodnja: Radovi na dionici Antonci - Kosinožići u posljednjoj fazi

Lokalno
23.12.2020 18:07
D. Požarić
1
1
Počelo je asfaltiranje prometnica u sklopu izgradnje dijela kanalizacijske mreže i vodoopskrbe naselja Kosinožići, javljaju iz porečke Odvodnje. Radove financira Grad Poreč, dok će dio troškova podijeliti Odvodnja Poreč, ŽUC i Istarski vodovod.
Lokalna cesta proširit će se u prosjeku za 0,70 metara i biti prosječne širine 5,20 metara.
2
2
U prvoj fazi radova asfaltirat će se 510 m prometnice u smjeru Kosinožići – Antonci, od skretanja za Velenike, dok će preostali radovi unutar naselja biti dovršeni u najkraćem mogućem roku, kažu u Odvodnji.
U sklopu spomenutih radova izgrađen je dio gravitacijskog kolektora otpadnih voda dužine 860 metara i dio tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m, a tu su i 564 metra nove vodovodne mreže.
Izgradnja podsustava Antonci vrijednog 13,1 milijuna kuna, podijeljena je u nekoliko faza. Ukupno je dug 7,8 km, ima šest crpnih stanica, od čega je ranije izgrađeno 2,5 km glavnog kolektora na dionici St.Portun – Antonci, vrijednoga 4,1 milijuna kuna.
3
3
I na tom su projektu Odvodnja i Istarski vodovod surađivali uz zajedničku provedenu javnu nabavu. Tako su, paralelno s izgradnjom dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići vrijednom 1,4 milijuna kuna, izvedeni i radovi na izgradnji prve dionice vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna.
Izgradnjom glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za radove na izgradnji kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti