Održana izvanredna Skupština OK Poreč, Dean Ivetac v.d. predsjednika

Sport
11.07.2015 09:29
D. Požarić
Sa izvanredne Izborne skupštine Odbojkaškog kluba Poreč: vršitelj dužnosti predsjednika izabran jednoglasno
Sa izvanredne Izborne skupštine Odbojkaškog kluba Poreč: vršitelj dužnosti predsjednika izabran jednoglasno
Sa izvanredne Izborne skupštine Odbojkaškog kluba Poreč: vršitelj dužnosti predsjednika izabran jednoglasno
Loši međuljudski odnosi u Odbojkaškom klubu Poreč nedavno su kulminirali ostavkama predsjednice Teute Sauko i članice Izvršnog odbora Mirjane Šimegi , koje su u vodstvo kluba izabrane 27. rujna 2013. godine. Još su ranije ostavke podnijeli dopredsjednik Jadran Tintor i neki članovi IO, pa je, sukladno Statutu kluba, izvanrednu skupštinu sazvao predsjednik Nadzornog odbora Damir Miloš .
Odredbe Statuta kažu kako na Skupštini smiju glasati samo članovi kluba koji plaćaju članarinu, a takvih je u evidenciji devet, od kojih je šestero došlo na Skupštinu. (Tajnica kluba Suzana Štifanić iznijela je podatak da su u klubu bila registrirana najviše 22 člana sa plaćenom članarinom.)
Damir Miloš pročitao je prisutnima tekst ostavki koje su prihvaćene bez rasprave i glasanja. Pročitano je i kratko izvješće o financijskom stanju prema kojemu na žiro računu kluba ima novaca, dok potraživanja niti dugovanja nema.
Tajnica OK Poreč Suzana Štifanić i predsjednik Nadzornog odbora Damir Miloš
Kako se u proteklom periodu nije javio nitko voljan preuzeti odgovornu funkciju predsjednika kluba, za vršitelja dužnosti predložen je i jednoglasno izabran Dean Ivetac iz Poreča. Za nešto više, rekao je zahvalivši prisutnima na izboru, zbog obaveza trenutno nije spreman, ali će funkciju v.d.-a obavljati dok se u klubu ne nađe novi šef.
Novoizabrani vršitelj dužnosti predsjednika Odbojkaškog kluba Poreč Dean Ivetac
Predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Milan Markežić koji je radu Skupštine prisustvovao sa tajnicom Silvijom Deković iznio je primjedbe na proceduru jer, prema njemu, institucija v.d. predsjednika kluba ne postoji. Miloš je potom ponovno pročitao odredbe klupskog statuta u kojima je takva mogućnost predviđena. O proceduri se, rekao je prisutnima informirao u županijskoj sportskoj zajednici te je, prema njemu, sve u redu. Vršitelj dužnosti ima ovlasti predsjednika kluba.
Iz skromne rasprave nabijene emocijama dalo se naslutiti kako će za rješavanje nagomilanih problema u Odbojkaškom klubu Poreč trebati puno truda i dobre volje. Jedini koji se konkretnijim riječima obratio jučerašnjem skupu bio je član Izvršnog odbora Igor Vidas koji, rekao je, nikakav poziv na sjednicu odnosno sastanak klupskih tijela nije primio dulje od godine dana. -Nisam imao nikakav kontakt sa predsjednicom kluba ni ostalim članovima IO, pa su sve odluke donošene bez nas. Nitko sa nama nije komunicirao ni o čemu vezanom uz klub, a posljednja sjednica na koju sam bio pozvan bila je ona u travnju 2014. godine, na kojoj je dopredsjednik kluba dao ostavku, rekao je Vidas.
Damir Miloš Skupštinu je zaključio riječima zahvale Teuti Sauko i Mirjani Šimegi za doprinos radu kluba koji je za njihova mandata postigao vrhunske rezultate. Izrazio je i nadu da će klub još jednom pronaći entuzijaste željne rada koji će pomoći na putu dosadašnjeg uspjeha.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti