Održana i posljednja večer "Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju"

Lokalno
20.11.2023 14:26
Izvor: Turistička zajednica Poreča
kb
mq2xAcWMm-090_mpp.jpg
mq2xAcWMm-090_mpp.jpg
Autor: Manuel Paljuh
Posljednja u nizu od tri večeri eno-gastronomskog događaja "Cabernet Sauvignon i plava riba, s ljubavlju" održana je u petak 17. studenog u restoranu Divino. Gost chef ovog petka bio je David Skoko i dok je o Cabernetu Sauvignonu i njegovoj nevjerojatnoj priči o sljubljivanju s plavom ribom govorio Ruben Deković.
Kao uvod u večeru gostima se obratio Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča koji je istaknuo kako je ponosan što je događaj naišao na široku podršku javnosti, što dokazuje rasprodana sva tri termina. Zahvalio je svim prisutnima na dolasku, zahvalio svim restoranima te šefovima koji su sudjelovali u projektu, posebno se zahvalio Emilu Perdecu te najavio manifestaciju i u 2024. godini. 
Dr. sc. Marijan Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča pridružio se i na posljednjoj večeri govoreći o zanimljivoj povijesti sorte koja je zvijezda ovoga eventa, Cabernet Sauvignona, kao i o njezinim karakteristikama. Velikodušno izdvojivši svoje vrijeme opisao je tijek od 500 godina koliko je trajao proces od nastanka sorte pa do činjenice da je najzasađenija sorta na svijetu.
Ruben Deković je pred svaki slijed predstavio vina koja su sljubljena s pojedinim jelom, istaknuvši pritom zanimljivim pričama bit i čar ovoga događaja, povijest sljubljivanja plave ribe i Cabernet Sauvignona. 
Chef večeri David Skoko prezentirao je svoja jela, ujedno se ugodno družeći s odlično raspoloženim gostima restorana Divino. Večer je započela sa srdelama na savor te pinjolima na pireu od slanca, nastavila uz ragu od tune s conchiglionima i kremom od blitve, dok je za glavno jelo poslužena skuša confit s broskvom. Ugodno druženje nastavljeno je uz suhe smokve u Cabernet sauvignonu s biškotima od mendula i kremom mascarpone.
Uz vrhunsku hranu, nisu zaostajala ni vrhunska istarska vina pa je uz svaki slijed posluženo vino koje mu najbolje odgovara. Gosti su imali mogućnost kušati istarska vina Franković, Brčić, Ritoša te Roxanich. Osim istarskih, za aperitiv je bilo posluženo i vino vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti