Održana druga SUP Elite utrka u Hrvatskoj

Sport
29.06.2015 16:19
D. Požarić
1
1
1
Najbolji svjetski Stand Up Paddle surferi proteklog su vikenda zaposjeli Poreč i poluotok Lanternu, gdje se održala druga hrvatska SUP Elite utrka. Svjetska elita veslanja na dasci, inače najbrže rastućeg i vjerojatno najzabavnijeg vodenog sporta na svijetu, prvog je dana odvozila 13 km dugu regatu od rive u Poreču do poluotoka Lanterna, a drugi dan se održala rekreativna utrka u dužini od 9,5 km.
Vrhunac dvodnevnog događanja bila je SUP ELITE regata, druga SUP utrka u Hrvatskoj na kojoj su se natjecali profesionalni veslači na dasci iz cijeloga svijeta, među kojima izdvajamo majstore europskog vrha, Austrijanca Petera Bartla ili Talijana Davidea Codotta.
Utrka dužine 13 kilometara startala je s rive u Poreču i završila na cilju u Lanterni, a pobjednici Elite regate su iz Italije: Erika Barausse iz Italije (u ženskoj kategoriji) te Davide Ionico (u muškoj kategorji).
Tijekom dvodnevne manifestacije na plaži sportskog centra Valeta vozile su se i fun utrka za rekreativce, igrao SUP polo turnir te Starship utrka SUP osmeraca, održane su brojne zabavne igre za sve posjetitelje uz nagradne igre.
2
Pobjednica u ženskoj kategoriji Erika Barausse stigla je otprilike šesta od svih sudionika te pohvalila organizaciju regate rekavši kako je trasa bila sjajna, cijelo vrijeme uz obalu. -Ja sam inače obično na mirnoj vodi, ali vaše more me oduševilo. Vidimo se definitivno 2016."
"Ovo je fantastična utrka, nije bilo lako na valovima pobijediti Davidea Codotta koji je na chopu (valovitom moru, op. pr.) najbolji na svijetu, pa sam normalno oduševljen i sigurno se vraćam dogodine na obranu prvog mjesta" izjavio je nakon utrke super zadovoljni Davide Ionico.
Organizator utrke bio je Surf klub Surfmania (promotor Stand up paddlinga u Hrvatskoj), domaćin Valamar Riviera, Turistička zajednica Tar-Vabriga i Turistička zajednica grada Poreča.
3

SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna 2015, rezultati

Muškarci:
  1. Davide Ionico (ITA)
  2. Peter Bartl (AUT)
  3. Davide Codotto (ITA)
Žene:
  1. Erika Barausse (ITA)
  2. Sabine Shellander (AUT)
  3. Laura Bartl (AUT)
(dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti