Održana akcija čišćenja plaže Porto Bussola

Lokalno
27.09.2018 14:16
D. Požarić
1
1
U povodu Svjetskoga dana turizma, jutrošnju je ekološku akciju čišćenja plaže Porto Bussola organizirala Turistička zajednica grada Poreča. Akcija je provedena u suradnji s učenicima Turističko-ugostiteljske škole Antuna Štifanića i zainteresiranim građanima, koji su sudjelovanjem željeli pridonijeti očuvanju toga prirodnog bogatstva.
-Redovito provodimo ekološke akcije u našemu gradu te nam se učinilo najprikladnijim upravo ovako obilježiti i Svjetski dan turizma. Potrebno je neprestano razvijati svijest o učincima turizma na naš okoliš i poticati građane da više brinu o našem prirodnom okolišu i društvenim vrijednostima koje ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama, izjavio je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.
Akcija čišćenja održana je u sklopu društveno odgovornog projekta Od izvora do mora kompanije Coca Cola. Projekt je usmjeren na čuvanje područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama potiču se i podržavaju akcije čišćenja obala te se podiže svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.
-Problem onečišćenja okoliša jedan je od najvećih s kojima se svijet danas suočava, stoga i u Coca-Coli neprestano tražimo nove načine za očuvanje prirodnih bogatstava i doprinos čistoći okoliša. Akcije čišćenja dio su naših napora kojima se nadamo pridonijeti manjemu zagađenju hrvatskih obala, mora, rijeka i jezera ambalažnim otpadom, rekla je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti