Irena M. Šajatović i Igor Rudan najbolji na 3. Memorijalnoj brdskoj trail utrci Elvira Putina

Sport
27.03.2024 07:45
kb
Izvor: Planinarsko društvo Glas Istre
Planinarsko društvo (PD) Glas Istre organiziralo je "Memorijalnu brdsku-trail utrku Elvira Putina" koja je startala u nedjelju, 24. ožujka u 10:30 iz Lupoglava do Planinarske kuće Korita (iznad Brgudca). 
Donosimo rezultate prva tri mjesta u dvije kategorije: 
  • u kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Irena M. Šajatović (01:00:08), drugo mjesto osvojila je Mihaela K. Hek (01:01:56), dok je na treće mjesto utrčala Valentina Stančić (01:03:44). 
  • kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Igor Rudan (00:50:56), drugo mjesto Aleks Grah (00:51:46), a Antonio Chiavalon (00:52:18) treće mjesto. 
Staza utrke duga je 8,58 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem se kreće po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka. Ovom obnovljenom utrkom oživljena je prva brdska utrka u Istri koju je PD Glas Istre organizirao početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Utrci je dan status “memorijalna” i posvećena je planinarki Elviri Putina.
U utrci su sudjelovali sportaši, rekreativci, planinari, šetači i ostali ljubitelji prirode. 
- Ove godine bili smo snažniji u organizaciju uz podršku našeg glavnog sponzora trgovine Decathlon Pula koji su prepoznali važnost sportsko-rekreativne manifestacije te su za ovu prigodu osigurali puno vrijednih nagrada za sudionike, ali i one koji su podržali i radili na utrci a to su naši brojni volonteri kojima se ovom prigodom i zahvaljujem. Također moram spomenuti još jednog sponzora koji svaku godinu podržava trku a to je Intersport Hrvatska, naglasio je predsjednik Planinarskog društva Željko Ravnić.
Posebna zahvala ide i suradnji s HGSS-om te Općinama Lanišće i Lupoglav te JU PP Učka. Od svih planinara ide zahvala i mještanima Lupoglava, Pristava, Semića i Brgudca kuda staza prolazi. 
- Hvala im na podršci te se nadam da ćemo ovu suradnju nastaviti u još ljepšem i boljem izdanju. Posebna se želimo zahvaliti gospodinu Mischelu iz grupacije Lalizas koji nam je omogućio idealnu poziciju starta utrke. I svakako hvala obitelji Putina koja je bila dio ovog događaja od samog početka te su i jučer bili ravnopravni dio naše male planinarske obitelji na Koritima, zaključio je Ravnić.
Utrka je bila regulirana prema naputcima, pod nadzorom oka i štoperice sudca utrke Dragana Radomirovića, koji je ujedno trčao trku početkom 90-ih. 
Nakon održane utrke završni program i proglašenje pobjednika održano je ispred Planinarske kuće Korita. 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti