Održan Bal volontera porečkih ustanova i organizacija

Lokalno
06.12.2018 16:32
D. Požarić
Svi volonteri
Svi volonteri
Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva Naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč i Društva invalida Poreč okupili su se jučer, 5. prosinca 2018., u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu - Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 45 volonterki i volontera posebno aktivnih u 2018. godini, te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost, prepoznatljivost po manifestacijama, kvalitetnom ulju i vinu, već njegovi stanovnici. - Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život, rekao je Peršurić.
Čestitke povodom Dana volontera i velikom doprinosu koju oni daju ne samo radu udruge ili ustanove već i samoj zajednici pisanim je putem uputila dožupanica Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, ujedno i glavni „krivac“ za to što mladi međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču.
Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje, stoji u priopćenju za medije porečke gradske uprave.
Prilikom dodjele priznanja istaknuto je kako Društvo Naša djeca Poreč ove godine ima ukupno 76 aktivnih volonterki i volontera, a od 10 njih koji su najviše doprinijeli radu DND-a čak ih je polovica ispod 18 godina starosti. Gradsko društvo crvenog križa Poreč u tekućoj je godini imalo ukupno 113 aktivnih volontera i volonterki, u Gradskoj knjižnici Poreč bilo je aktivno njih 83, te u Društvu invalida Poreč njih 60. U Domu za starije i nemoćne bilo je ukupno 35 aktivnih volontera i volonterki, a Dom je ujedno jedina porečka akreditirana organizacija u okviru Erasmus + programa u Europskoj volonterskoj službi i to još 2013 godine, od kada može primati i međunarodne volontere. Ovo je četvrti put da Dom sudjeluje u dijelu tog programa koji se odnosi na Europsku volontersku službu namijenjenu mladima od 18 do 30 godina.
Lijepu večer upotpunili su nastupi zbora Umjetničke škole Poreč, zbora udruge MOT 08, nastup učenika Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, te Društva Naša djeca Poreč. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti