Odobrena sredstva za još jedan projekt – obnova sportske infrastrukture i novi sadržaji u SRC Veli Jože

Sport
03.04.2024 12:11
kb
Izvor: Grad Poreč

Dvorana SRC "Veli Jože" izgrađena je 1978. godine pokraj Osnovne škole Poreč, te je mjesto gdje mnoge generacije osnovnoškolaca i srednjoškolaca provode nastavu iz tjelesnog odgoja, kao i sportski klubovi koji ovdje održavaju treninge i natjecanja.

Velika polivalentna dvorana u Sportsko rekreacijskom centru "Veli Jože" u Poreču bit će obnovljena i opremljena novom infrastrukturom zahvaljujući uspješnoj prijavi projekta na Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Projekt, koji su podnijeli Grad Poreč i Sportska zajednica grada Poreča, dobio je podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta kroz sredstva Državnog proračuna za 2024. godinu, u iznosu od 142.704 eura.
Ključni zahvati u sklopu projekta uključuju adaptaciju svlačionica, zamjenu rasvjete, adaptaciju kabineta te prenamjenu spremišta u klupski prostor za manje klubove unutar velike dvorane. Također, planira se nabava viseće kuglane za osobe s invaliditetom. Očekuje se značajna ušteda na potrošnji energije te povećanje iskoristivosti dvorane i poboljšanje kvalitete usluga za korisnike.
Uz već prisutne teniske terene, teretanu za osobe s invaliditetom, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu, uređenje vanjskih školskih košarkaških i rukometnih igrališta bit će dodatno ulaganje u sportsku infrastrukturu kompleksa SRC Veli Jože. Ova poboljšanja pružit će djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti