Odlučivali o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke, o ljetnim vatrometima ni "V"

Lokalno
27.08.2018 12:42
D. Požarić
12. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča
12. sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Poreča na posljednjoj su sjednici donijeli Odluku o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke. Kako se za raspravu nije javio nitko, nisu spomenute česte pritužbe građana Poreča na, za mnoge besmisleno i primitivno večernje ispucavanje vatrometa na porečkim plažama svakih nekoliko dana oko 23 sata, mahom na području grada. Slično je, kažu naši čitatelji, i na ostatku obale od Tara prema jugu i Limskom kanalu.
U obrazloženju potrebe za donošenjem odluke gradske su službe navele da se na području grada tijekom cijele godine, a naročito u vrijeme turističke sezone, organizira niz manifestacija koje znatno utječu na promociju i razvoj Poreča kao turističke destinacije. -S obzirom na to da se na manifestacijama takve vrste očekuje odgovarajuća jačina zvuka, potrebno je donijeti Odluku o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke, kojom će se omogućiti održavanje manifestacija, vodeći pritom računa o zaštiti lokalne zajednice, stoji u obrazloženju koje je na Vijeću iznijela Morena Mičetić Fabić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo.
Spomenutom novom odlukom definirana su područja, zone i lokacije na kojima se smiju održavati javni skupovi i priredbe na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.
Nešto više decibela će, dakle, uz određenu „papirologiju” i gradonačelnikovo dopuštenje biti moguće proizvoditi na području od sjeverne granice turističkog naselja Borik (hoteli Zagreb, Pical...) do južne granice turističkog naselja Brulo (hoteli Diamant, Kristal, Rubin...). Istočna je granica bivša državna cesta D75 a zapadna, naravno, morska obala.
Osim spomenutih, odlukom su obuhvaćene i zone javne i društvene te sportske i rekreacijske namjene, nogometna igrališta, sportske dvorane i drugi sportski objekti te zone gospodarske odnosno ugostiteljsko-turističke namjene sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji Grada Poreča.
Organizator javnog skupa dužan je pisani zahtjev za izdavanje dozvole dostaviti nadležnom gradskom upravnom odjelu najmanje deset dana prije održavanja javnog skupa. O zahtjevu odlučuje gradonačelnik, koji u slučaju izvanrednih situacija, nepredviđenih događaja od interesa za grad, zaštite javnog interesa ili drugog opravdanog razloga, može proširiti ili suziti vrijeme dozvoljenog prekoračenja najviše dopuštene razine buke.
Nadzor nad primjenom ove Odluke obavljaju nadležne inspekcije i komunalno redarstvo Grada Poreča, svaki u okviru svoje nadležnosti, sukladno posebnim propisima, stoji u Odluci o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke donesene na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča.
Preuzimanja:
  • [dok1]
  • [dok2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti