Odbojkašice Poreča slavile protiv Vukovara 3:1 (22:25,25:13,25:22,25:12)

Sport
28.02.2016 20:03
D. Požarić
1
1
Odbojkašice Poreča večeras su na svom parketu gošćama dozvolile dobiti samo jedan set. Vukovarke se nipošto nisu predavale do pred sam kraj posljednjeg seta, kad je napokon postalo definitivno jasno tko će odnijeti pobjedu.
Gošće su u susret ušle otvoreno i beskompromisno, a Porečanke malo uspavano, pa vjerojatno otud činjenica da se prvi set igrao uglavnom uz vodstvo Vukovarki od tri do četiri boda razlike. Približavale su se Porečanke preko Račić, Jozić i Pahović, najviše nakon servisa Jakšetić, za kojim je uslijedio Dusparin šut u blok, a onda i osvojeni poen za 9:10. Servira potom Mayer, a Porečanke poentiraju za 10:11. Servira Račić, ali Ćirić bombom uništava nadu za izjednačenjem, 10:12 i timeout. Nešto kasnije Račić bez skoka plasira loptu u prazno polje Vukovarki i eto boda. Pejaković puca u aut, ali odmah potom efektno poentira, da bi Erak zapucala u mrežu, 14:14.
Kratko je trajao neriješen rezultat, jer su gošće opet polako počele odmicati vođene raspoloženom Novalić. Trener Stojaković kod 18:21 zove timeout jer je to već bila opasna zona za gubitak seta. Slijedi blok aut Porečanki i 18:22. Gošće su potom imale malo sreće jer je lopta Novalić pogodila u rame, nakon čega su je domaće igračice bacile u aut za 18:23.
Račić dobro blokira i poentira, nakon toga servira, ali u aut, i eto set lopte za Vukovar. Prvu Ćirić nije iskoristila, servirala je van igrališta, nakon čega Novalić loptu zapucava u mrežu pa propada i druga set lopta. Ista igračica preuzela je odgovornost i snažno šutnula loptu koja se od bloka Porečanki odbila u krov dvorane, pa su gostujuće igračice upisale jedini set na utakmici.
Trećinu je drugog seta praktički sama dobila Jakšetić, doguravši svojim lelujavim servisima do 8:0. Otpor gošći nije bio dovoljan da zaustavi Porečanke, pa je set završio bez iznenađenja, as servisom Duspare za 25:13.
Treći je set servisima također započela Jakšetić, ali mini serijom do 4:0 koju je Ćirić prekinula bombom. Bilo je ponešto tijesnog rezultata, pa i izjednačenje polovicom seta, ali bez naznaka da bi gošće mogle preokrenuti tok susreta. Iz tog seta možemo izdvojiti lijepi as servis Duspare za 18:14 i još ljepšu varku Lukić u bodu kasnije za 18:15, kao i umalo pa nokautiranu Pejaković koju je Novosel snažnim udarcem pogodila u glavu.
Nisu se Vukovarke predavale, bilo je i trenutaka u kojima je Miodrag Stojaković nervozno okretao svoj poznati flaster na prstu, naročito kad su gošće nakon 22:15 stigle na 23:21. Jozić silovitim udarcem na servis Jakšetić donosi set loptu, ali opet Mijoković ne da da ga Porečanke realiziraju. Servira Mayer, a Račić lobom rješava problem obrane Vukovara i seta, 25:22.
Četvrti set otišao je u potpunosti na stranu Porečanki. Nakon što su Jakšetić i Jozić kao ubojita kombinacija na mreži načele rezultat, raspucala se i Račić. Bilo je promašaja, ali se do posljednjeg zvižduka sudaca igralo bez stresa. Vukovarkama svakako treba čestitati na srčanoj borbi, a Porečanke su, generalno, također dobro odigrale. (dp)
Odbojka: OK Poreč – ŽOK Vukovar 3:1 (22:25,25:13,25:22,25:12)
10. kolo prve skupine drugog dijela natjecanja Prve A lige odbojkašica
Sportska dvorana SRC "Veli Jože", gledatelja: 250

Suci: Domagoj Niessner, Dajana Miškulin
Delegat: Roland Ferenčić
Poreč: Vanessa Pahović, Rene Sain (L), Emina Zahirović (L), Marina Novosel, Antonija Jozić, Valentina Duspara, Martina Račić, Vedrana Jakšetić, Emili Makovac, Rudy Ilić Renko, Paulina Rogović, Nikolina Sliško. Trener: Miodrag Stojaković
Vukovar: Mila Erak, Maja Pejaković, Jelena Ćirić, Ana Mijoković, Ines Nikšić (L), Marijeta Mayer, Dunja Novalić, Brigita Solaković, Marta Lukić . Trener: Tonko Sabljić

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti